Tomatsoppa med ärtor och kokosmjölk

Introduktion och förberedelse

Tomatsoppa med krossade tomater, gröna ärtor, kokosgrädde eller kokosmjölk, lök, kokosfett, sriracha chili och grönsaksbuljong. En vegan superenkel soppa.

Istället för vanlig färsk lök kan du ta fryst hackad lök om du vill spara jobb. Tomatsoppan kan du servera med hummus och gott bröd. På bilden rödbetshummus.

6 port tomatsoppa med ärtor och kokosmjölk

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 msk kokosfett
  • 1 gul lök
  • 1 burk kokosgrädde (eller kokosmjölk)
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 msk sriracha chilisås
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1,5 liter vatten
  • 500 gram gröna ärtor

Tillagning

  1. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken i kokosfett någon minut.
  3. Tillsätt gröna ärtor och fräs runt några minuter.
  4. Tillsätt vatten, krossade tomater, srirachasås och grönsaksbuljong.
  5. Koka i 15 minuter. Rör då och då så det inte bränns.
  6. Mixa soppan slät med en stavmixer. Låt koka några minuter till.
  7. Smaka av soppan med salt, srirachasås och svartpeppar.
  8. Servera soppan med valfria tillbehör ex. hummus och gott bröd. Kan garneras med frön som sesamfrön (järn!), pumpafrön eller solrosfrön. Man kan också ha extra sriracha chilisås till för de som gillar stark mat. Krutonger och hackad persilja eller gräslök passar med.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-07