Tomatsås med quorn
Tomatsås med quornfärs - en vegovariant på köttfärssås med tomat, timjan, rosmarin, majs, vitlök och chili.
Tillagning
- Fräs quornfärsen i olja en stekgryta eller panna med höga kanter.
- Hacka lök och pressa vitlök.
- Tillsätt till quornfärsen och fräs runt.
- Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika, chiliflakes, vinäger och socker. Fräs och rör någon minut.
- Pudra över vetemjöl och rör runt.
- Tillsätt krossade tomater samt majs. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
- Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
- Riv ost.
- Tillsätt grädden innan servering, rör om och koka upp.
- Smaka av tomatsåsen med salt och svartpeppar.
- Servera tomatsåsen med quorn till pastan samt riven ost, sallad och gott bröd.
Serveringsförslag
- En pastasås som passar till spagetti, penne, tagliatelle eller valfri pasta.
- Gott till är som jag hade på bilden kokt spagetti och en sallad med ruccola, fint riven morot samt halverad cocktailtomater i lite olivolja och vinäger.
- Servera gärna ett gott bröd till också. Jag tog en bake-off surdegsbaguette och värmde i ugnen till.
- Annan grönsallad passar också.
Parmesan är ej vego
Parmesan är ej vegetariskt då den ystas med löpe så byt den mot vegan parmesan ex. prosociano eller uteslut ost helt.
![Quornfärssås serverad med spagetti och grönsallad i tallrik med parmesan och surdegsbröd till. Quornfärssås serverad med spagetti och grönsallad i tallrik med parmesan och surdegsbröd till.](https://receptfavoriter.se/sites/default/files/tomatsas_med_quorn_1200.jpg)
Uppskattat näringsvärde per portion: 182 kcal