Tomatsås med quorn

Tomatsås med quornfärs. En vegetarisk pastasås som passar till spagetti, penne, tagliatelle eller valfri pasta.

Gott till är som på bilden med spagetti och en sallad med ruccola, fint riven morot samt halverad cocktailtomater i lite olivolja och vinäger.

Servera gärna ett gott bröd till också.

4 portioner tomatsås med quorn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 g quornfärs
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 burkar krossade tomater
  • 150 gram majs
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Fräs quornfärsen i olja en stekgryta eller panna med höga kanter.
  2. Hacka lök och pressa vitlök.
  3. Tillsätt till quornfärsen och fräs runt.
  4. Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika, chiliflakes, vinäger och socker. Fräs och rör någon minut.
  5. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater samt majs. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
  7. Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
  8. Riv ost.
  9. Tillsätt grädden innan servering, rör om och koka upp.
  10. Smaka av tomatsåsen med salt och svartpeppar.
  11. Servera tomatsåsen med quorn till pastan samt riven ost, sallad och gott bröd.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.