Tomatsås med quorn
Tomatsås med quornfärs - en vegovariant på köttfärssås med tomat, timjan, rosmarin, majs, vitlök och chili.
Tillagning
- Fräs quornfärsen i olja en stekgryta eller panna med höga kanter.
- Hacka lök och pressa vitlök.
- Tillsätt till quornfärsen och fräs runt.
- Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika, chiliflakes, vinäger och socker. Fräs och rör någon minut.
- Pudra över vetemjöl och rör runt.
- Tillsätt krossade tomater samt majs. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
- Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
- Riv ost.
- Tillsätt grädden innan servering, rör om och koka upp.
- Smaka av tomatsåsen med salt och svartpeppar.
- Servera tomatsåsen med quorn till pastan samt riven ost, sallad och gott bröd.
Serveringsförslag
- En pastasås som passar till spagetti, penne, tagliatelle eller valfri pasta.
- Gott till är som jag hade på bilden kokt spagetti och en sallad med ruccola, fint riven morot samt halverad cocktailtomater i lite olivolja och vinäger.
- Servera gärna ett gott bröd till också. Jag tog en bake-off surdegsbaguette och värmde i ugnen till.
- Annan grönsallad passar också.
Parmesan är ej vego
Parmesan är ej vegetariskt då den ystas med löpe så byt den mot vegan parmesan ex. prosociano eller uteslut ost helt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 182 kcal