Tomatsås med quorn

Tomatsås med quorn som passar till pasta eller ris. En vegetarisk pastasås.
Gott till är som på bilden förslagsvis en sallad med ruccola, fint riven morot samt halverad cocktailtomater i lite olivolja och vinäger. Servera gärna ett gott bröd till också.

4 portioner tomatsås med quorn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 g quornfärs
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 burkar krossade tomater
  • 150 gram majs
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Fräs quornfärsen i olja en stekgryta eller panna med höga kanter.
  2. Hacka lök och pressa vitlök.
  3. Tillsätt till quornfärsen och fräs runt.
  4. Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika, chiliflakes, vinäger och socker. Fräs och rör någon minut.
  5. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  6. Tillsätt krossade tomater samt majs. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
  7. Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
  8. Riv ost.
  9. Tillsätt grädden innan servering, rör om och koka upp.
  10. Smaka av tomatsåsen med salt och svartpeppar.
  11. Servera tomatsåsen med quorn till pastan samt riven ost, sallad och gott bröd.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer