Vegetarisk pastasås med sojafärs och curry
Vegetarisk pastasås med sojafärs eller vegofärs, curry, vitlök, chili och grädde.
Gott till skruvar, spagetti eller annan pasta. Koktider för olika pasta hittar du här.
Om du vill kan du garnera med riven parmesan men det är ej helt vegetariskt då den ystas med löpe. Det finns också vegan parmesan som Violife man kan strö över.
Tillagning
- Skala löken och skär den i små tärningar.
- Skala och riv äpplet. Skala vitlöken och pressa den.
- Fräs lök, äpple, sojafärs samt pressad vitlök i olivoljan i tre minuter. Rör om då och då.
- Tillsätt curry, garam masala, cayennepeppar, salt, peppar samt socker.
- Rör ut mjölet i sojafärsen.
- Rör i grädde samt mjölk eller vatten och créme fraiche. Låt småkoka och rör då och då medan du kokar pastan till.
- Börja koka upp vatten till pastan.
- Koka pastan enligt tiden på paketet. Eller se länk ovan för koktider för olika pasta.
- Blanda pastan med såsen i en stor kastrull, gryta eller panna.
- Smaka av med cayennepeppar, salt, socker och curry efter smak.
- Servera currysåsen med pastan samt sallad som tomatsallad blandad med vinäger, olivolja, hackad rödlök, svartpeppar samt salt. Vidare gärna några blad grönsallad samt gott bröd till.
- Du kan garnera med riven
Vegan variant
Vill du ha en vegan pasta kan du byta vanlig grädde och mjölk mot vegetabilisk grädde eller mjölk ex. Oatly Imat och havregrädde eller sojagrädde samt sojamjölk.
Vidare finns det äggfri pasta - kolla innehållsförteckningen så den inte innehåller ägg.
Uppskattat näringsvärde per portion: 513 kcal