Tobbes Coastal Bend Chili con carne

Tobbes Coastal Bend Chili con carne är ett recept på chili con carne från Houston, Texas. En härlig lagom het chili komponerad under den period jag var verksam i Houston, en chili provsmakad och godkänd av mexikanska vänner i Houston och Corpus Christi, båda vid The Coastal Bend...

8 portioner Tobbes Coastal Bend Chili chili con carne

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 6 schalottenlökar
  • 1 gul lök
  • 3 röd chili
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 röda paprikor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk basilika
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk svarta bönor

Tillagning

  1. Ansa löken och hacka den fint. Hacka chilin fint. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
  2. Slå bönorna i en sil och skölj med kallt vatten, låt droppa av ordentligt.
  3. Bryn färsen i olivolja i het panna. Lägg över den i en gryta, gärna gjutjärn. Fräs därefter lök, chili och paprika i olivolja utan att de tar färg och lägg sedan över dem i grytan.
  4. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och buljong. Låt chili con carnen koka upp.
  5. Tillsätt kryddorna som ger chili con carnen dess goda smak: spiskummin, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar, svartpeppar och basilika. Rör runt chili con carnen ordentligt.
  6. Låt chili con carnen småkoka minst 60 minuter under lock. Rör runt lite då och då. Bäst blir chilin om den får koka 3-4 timmar.
  7. Skölj bönorna nog och tillsätt till sist bönorna och rör runt och koka upp.
  8. Servera chili con carne med kokt ris, brytbröd och eventuellt en grön sallad.
E-mail
Medel: 4.6 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer