Thailändska krabbkakor

Introduktion och förberedelse

Stekta krabbkakor eller biffar med krabba passar med wokad nudelsallad eller bara stekta wokgrönsaker samt thairis.

Het söt sweet chilisås är också gott till krabbkakor.

Räkna 2 burkar krabbkött.

4 portioner thailändska krabbkakor

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 tsk sesamolja
  • 300 gram krabbkött
  • 1 dl kokt ris
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl vegetabilisk olja att steka i

Tillagning

  1. Börja med att koka riset. Du kan såklart passa på att koka mer ris som du serverar till krabbkakorna sedan.
  2. Skala och hacka lök samt skala vitlök.
  3. Låt krabban rinna av i ett durkslag.
  4. Blanda sesamolja, krabbkött, hackad lök, pressad vitlök, hackad färsk koriander, fisksås, kokosmjölk, currypasta, 2 ägg samt kokt ris till en röra. Tillsätt ev. lite ströbröd så att smeten blir fast nog att forma till runda kakor.
  5. Forma runda krabbkakor i form av ca fyra hockeypuckar.
  6. Vänd krabbkakorna i sesamfrön.
  7. Stek krabbkakorna på medelvärme i olja i några minuter på varje sida. Du kan också fritera krabbkakorna några minuter på varje sida.
  8. Servera krabbkakorna med nudelsallad eller wokade grönsaker, ev. thairis samt söt chilisås.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.