Spagetti med kycklingfärssås

Introduktion och förberedelse

Spagetti med kycklingfärssås smaksatt med vitlök, örter och grädde. Pastasås med kycklingfärs.

Servera med riven ost som parmesan eller grana padano. Hackad bladpersilja är gott på också. Vitlöksbröd är gott till pastan.

4 portioner spagett med kycklingfärssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk ketchup
  • 2 dl grädde
  • 5 droppar tabasco
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Hacka lök och pressa vitlök.
  3. Fräs i en kastrull eller stekpanna med hög kanter i olivolja och smör.
  4. Tillsätt kycklingfärsen och fräs runt.
  5. Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika samt cayennepeppar. Fräs och rör någon minut.
  6. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  7. Tillsätt krossade tomater. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
  8. Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
  9. Hacka bladpersilja och riv ost.
  10. Tillsätt grädden innan servering och koka upp.
  11. Smaka av såsen med salt, svartpeppar, ketchup samt ev. tabasco.
  12. Servera kycklingfärssåsen med pastan samt riven ost, hackad bladpersilja och gott bröd.
E-mail
Medel: 4.2 (58 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.