Spagetti med kycklingfärssås

Spagetti med kycklingfärssås smaksatt med vitlök, örter och grädde. Pastasås med kycklingfärs.
Servera med riven ost som parmesan eller grana padano. Hackad bladpersilja är gott på också. Vitlöksbröd är gott till pastan.

4 portioner spagett med kycklingfärssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk ketchup
  • 2 dl grädde
  • 5 droppar tabasco
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Hacka lök och pressa vitlök.
  3. Fräs i en kastrull eller stekpanna med hög kanter i olivolja och smör.
  4. Tillsätt kycklingfärsen och fräs runt.
  5. Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika samt cayennepeppar. Fräs och rör någon minut.
  6. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  7. Tillsätt krossade tomater. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
  8. Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
  9. Hacka bladpersilja och riv ost.
  10. Tillsätt grädden innan servering och koka upp.
  11. Smaka av såsen med salt, svartpeppar, ketchup samt ev. tabasco.
  12. Servera kycklingfärssåsen med pastan samt riven ost, hackad bladpersilja och gott bröd.
E-mail
Medel: 4.4 (15 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer