Sötsur sås
En sötsur sås till dipp eller wok. Kinesisk sötsursås görs av tomatpuré, socker och vinäger.
Tillagning
- Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull.
- Rör om, koka upp och låt såsen tjockna. Rör då och då.
- Sötsursås är klar att användas till wok, grytor eller grillat.
- Låt den sötsurasåsen gärna svalna innan den används till dippsås.
Serveringsförslag
- Som dippsås till vårrullar, dumplings eller wontons.
- Passar även som dippsås till nuggets, pommes, klyftpotatis, räkor, chips, grönsaker, nachos, kycklingvingar med mera.
- Friterat fläsk med grönsaker.
- Grönsaker i sötsur sås.
- Sötsurt wokat fläsk med grönsaker.
- Biff med sötsur sås.
Tips
För att använda den som sås är mitt tips att först göra såsen och fräsa eller woka det du vill ha i såsen som kött, kyckling, tofu, quorn samt grönsaker i lite olja, vitlök, ingefära och chili.
Sedan tillsätter du och rör i sötsur sås samt kokar upp och smakar av med salt, chili och peppar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal