Sniglar med vitlökssmör

Sniglar med vitlökssmör och är en fransk klassiker god till förrätt. Servera vitlökssniglar med baguette att suga upp vitlökssmör med.

Sniglarna köps kokat och gratineras sedan med vitlökssmör i skal eller små formar. Ett klassiskt snigelrecept.

Att dricka till:

Vintips till sniglar i vitlökssmör får bli ett fruktigt vitt vin ex. Chardonnay; smakrik fruktig belgisk öl som Leffe Blonde eller Clausthaler alkoholfri öl.

4 portioner sniglar med vitlökssmör

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 24 sniglar utan skal på burk (ex. 210 gram), räkna 6 sniglar per portion
  • 24 snigelskal
  • 150 gram smör
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 0,5 krm cayennepeppar (valfritt)
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk worchestershiresås (valfritt)
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Rör ihop smör, pressad vitlök, cayennepeppar, citronsaft, salt, vitpeppar och worchestershiresås. Du kan mikra smöret lite lätt om det inte är mjukt. Eller låt det ligga framme ett tag och mjukna.
  2. Lägg en tesked vitlökssmör i botten på varje snigelskal.
  3. Låt sniglarna rinna av i ett durkslag.
  4. Lägg i en snigel i varje snigelskal.
  5. Täpp till och fyll varje skal med en klick vitlökssmör.
  6. Har du speciella snigelformar för att gratinera vitlökssniglar i så använd dem och placera ut de fyllda snigelskalen i formarna. Annars kan du använda en ugnsform och fylla med grovsalt så att du kan ställa sniglarna upp och sedan gratinera dem.
  7. Sätt ugnen på max och grill. Gratinera sniglarna med vitlökssmöret i ca 10 minuter.
  8. Lägg upp, strö över hackad persilja och servera med baguette eller annat vitt gott lantbröd.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-27

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer