Sniglar med vitlökssmör

Introduktion och förberedelse

Gratinerade sniglar med vitlökssmör samt persilja är en fransk klassiker som passar till förrätt med ett glas vitt vin.

Detta är min variant på denna franska klassiker.

Serveringsförslag

Servera vitlökssniglarna med en liten gaffel samt baguette att suga upp vitlökssmöret med.

Du kan baka egen baguette eller köpa färdig. Bake-off bröd blir gott då de kan serveras nybakta och varma till.

Inköp av sniglar och skal

Sniglarna köps kokade på burk ex. märkta Escargot de Bourgogne. Det finns även snigelskal att köpa - se bilden. Dessa är tomma när du köper dem och du fyller dem med en kokt snigel och vitlöksssmör.

Det finns även förpackningar med sniglar och snigelskal i samma paket.

Att dricka till

Vintips till sniglar i vitlökssmör får bli ett kylt fruktigt vitt vin ex. Chardonnay; smakrik fruktig belgisk öl som Leffe Blonde eller Clausthaler alkoholfri öl.

Franska vitlökssniglar serverade med gaffel och baguette
Franska vitlökssniglar serverade med gaffel och baguette att skopa upp det goda vitlökssmöret med.

4 portioner sniglar med vitlökssmör

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 24 sniglar utan skal på burk (ex. 210 gram), räkna 6 sniglar per portion
  • 24 snigelskal
  • 150 gram smör
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 0,5 krm cayennepeppar (valfritt)
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk worchestershiresås (valfritt)
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Rör ihop smör, pressad vitlök, cayennepeppar, citronsaft, salt, vitpeppar och worchestershiresås. Du kan mikra smöret lite lätt om det inte är mjukt. Eller låt det ligga framme ett tag och mjukna.
  2. Lägg en tesked vitlökssmör i botten på varje snigelskal.
  3. Låt sniglarna rinna av i ett durkslag.
  4. Lägg i en snigel i varje snigelskal.
  5. Täpp till och fyll varje skal med en klick vitlökssmör.
  6. Har du speciella snigelformar för att gratinera vitlökssniglar i så använd dem och placera ut de fyllda snigelskalen i formarna. Annars kan du använda en ugnsform och fylla med grovsalt så att du kan ställa sniglarna upp och sedan gratinera dem.
  7. Sätt ugnen på max och grill. Gratinera sniglarna med vitlökssmöret i ca 10 minuter.
  8. Lägg upp, strö över hackad persilja och servera med baguette eller annat vitt gott lantbröd.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 328 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-13