Sniglar med vitlökssmör

Introduktion och förberedelse för tillagning

Sniglar med vitlökssmör och är en fransk klassiker god till förrätt.

Servera vitlökssniglar med baguette att suga upp vitlökssmör med. Du kan baka egen baguette eller köpa. Bake-off bröd blir gott då de kan serveras nybakta och varma till.

Sniglarna köps kokat och gratineras sedan med vitlökssmör i skal eller små formar. Ett klassiskt snigelrecept.

Att dricka till:

Vintips till sniglar i vitlökssmör får bli ett fruktigt vitt vin ex. Chardonnay; smakrik fruktig belgisk öl som Leffe Blonde eller Clausthaler alkoholfri öl.

4 portioner sniglar med vitlökssmör

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 24 sniglar utan skal på burk (ex. 210 gram), räkna 6 sniglar per portion
  • 24 snigelskal
  • 150 gram smör
  • 2 stora klyftor vitlök
  • 0,5 krm cayennepeppar (valfritt)
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk worchestershiresås (valfritt)
  • 2 msk hackad persilja

Tillagning

  1. Rör ihop smör, pressad vitlök, cayennepeppar, citronsaft, salt, vitpeppar och worchestershiresås. Du kan mikra smöret lite lätt om det inte är mjukt. Eller låt det ligga framme ett tag och mjukna.
  2. Lägg en tesked vitlökssmör i botten på varje snigelskal.
  3. Låt sniglarna rinna av i ett durkslag.
  4. Lägg i en snigel i varje snigelskal.
  5. Täpp till och fyll varje skal med en klick vitlökssmör.
  6. Har du speciella snigelformar för att gratinera vitlökssniglar i så använd dem och placera ut de fyllda snigelskalen i formarna. Annars kan du använda en ugnsform och fylla med grovsalt så att du kan ställa sniglarna upp och sedan gratinera dem.
  7. Sätt ugnen på max och grill. Gratinera sniglarna med vitlökssmöret i ca 10 minuter.
  8. Lägg upp, strö över hackad persilja och servera med baguette eller annat vitt gott lantbröd.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-24

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.