Smulpaj

Smulpaj med äpplen. Superenkel och god äppelpaj. Om du vill kan du strö över lite kanel över äpplena eller vaniljsocker.

Servera smulpajen med vaniljsås eller vaniljglass.

6 portioner smulpaj

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 2 msk socker eller efter smak
  • Pajdeg: 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
  • 2 tsk socker
  • 100 g smör eller margarin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur äpplena.
  2. Skär dem i tunna skivor eller klyftor.
  3. Lägg äppelskivorna i formen.
  4. Strö över sockret.
  5. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa.
  6. Strö smuldegen över äpplena.
  7. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.
  8. Smulpaj serveras varm eller ljummen med kall vaniljsås eller glass.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer