Smoothie med kvarg
En nyttig och god smoothie med mer protein från kvarg. Här med apelsinjuice, mango, jordgubbar, banan, ingefära och lite kanel.
Tillagning
- Mät upp kvarg och juice i en blender eller hög juicekanna. Det ska få plats 1,5 liter.
- Tillsätt mango och jordgubbar.
- Skala bananerna och dela dem grovt.
- Tillsätt ingefära och kanel.
- Mixa till en slät smoothie.
- Förvara i kallt i kylen. Håller några dagar minst.
Kan förberedas och dubbleras
Jag brukar laga ca 1,5 liter på en gång och ha i kylen. Förvara kall och ta fram när du är sugen.
Räkna ca 2-3 dl per glas och då får du ut 7-8 portioner.
Du kan mixa i en blender eller i en bunke, juicekanna eller hög plastburk (typ en sådan för spagetti) med stavmixer.
Varianter
- Enklast är att köpa färdig fryst mango och jordgubbar om du inte har färska förstås.
- Istället för kvarg vanilj kan du ta naturell kvarg eller vaniljyoghurt med kvarg.
- Vill du ha lite sötma i smoothien kan du ta fler mogna bananer, några tsk socker, honung eller använda en sötare vaniljyoghurt med kvarg.
- Annat gott i smoothien är spenat (babyspenat), kokosmjölk, avokado, yoghurt, matyoghurt, hallon, blåbär, melon, lingon, mangojuice, ananasjuice med mera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 104 kcal