Smoothie med kvarg

En nyttig och god smoothie med mer protein från kvarg. Här med apelsinjuice, mango, jordgubbar, banan, ingefära och lite kanel.

Jag brukar laga 1,5- 2 liter på en gång och ha i kylen. Du kan mixa i en blender eller i en bunke, juicekanna eller hög plastburk (typ en sådan för spagetti) med stavmixer. Förvara kall och ta fram när du är sugen.

Enklast är att köpa färdig fryst mango och jordgubbar om du inte har färska förstås. Istället för kvarg vanilj kan du ta naturell kvarg eller vaniljyoghurt med kvarg. Vill du ha lite sötma i smoothien kan du ta fler mogna bananer, några tsk socker, honung eller använda en sötare vaniljyoghurt med kvarg.

Annat gott i smoothien är spenat (babyspenat), kokosmjölk, avokado, yoghurt, matyoghurt, hallon, blåbär, melon, lingon, mangojuice, ananasjuice med mera.

1,5 liter smoothie med kvarg

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 500 gram kvarg vanilj
  • 7 dl apelsinjuice
  • 150 gram mango i bitar
  • 150 gram jordgubbar
  • 2 bananer
  • 0,5 tsk torkad ingefära
  • 1 krm kanel

Tillagning

  1. Mät upp kvarg och juice i en blender eller hög juicekanna. Det ska få plats 1,5 liter.
  2. Tillsätt mango och jordgubbar.
  3. Skala bananerna och dela dem grovt.
  4. Tillsätt ingefära och kanel.
  5. Mixa till en slät smoothie.
  6. Förvara i kallt i kylen. Håller några dagar minst.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.