Smoothie med kvarg
Introduktion och förberedelse
En nyttig och god smoothie med mer protein från kvarg. Här med apelsinjuice, mango, jordgubbar, banan, ingefära och lite kanel.
Kan förberedas och dubbleras
Jag brukar laga ca 1,5 liter på en gång och ha i kylen. Förvara kall och ta fram när du är sugen.
Räkna ca 2-3 dl per glas och då får du ut 7-8 portioner.
Du kan mixa i en blender eller i en bunke, juicekanna eller hög plastburk (typ en sådan för spagetti) med stavmixer.
Varianter
- Enklast är att köpa färdig fryst mango och jordgubbar om du inte har färska förstås.
- Istället för kvarg vanilj kan du ta naturell kvarg eller vaniljyoghurt med kvarg.
- Vill du ha lite sötma i smoothien kan du ta fler mogna bananer, några tsk socker, honung eller använda en sötare vaniljyoghurt med kvarg.
- Annat gott i smoothien är spenat (babyspenat), kokosmjölk, avokado, yoghurt, matyoghurt, hallon, blåbär, melon, lingon, mangojuice, ananasjuice med mera.
Tillagning
- Mät upp kvarg och juice i en blender eller hög juicekanna. Det ska få plats 1,5 liter.
- Tillsätt mango och jordgubbar.
- Skala bananerna och dela dem grovt.
- Tillsätt ingefära och kanel.
- Mixa till en slät smoothie.
- Förvara i kallt i kylen. Håller några dagar minst.
Uppskattat näringsvärde per portion: 104 kcal