Snabb kavring utan skållning
En kavring som kan bakas direkt utan skållning av mjölet och utan jäst.
Denna kavring blir ett gott grovt bröd.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och riv äpplen. Hacka nötter och aprikoser.
- Krossa ev. kryddor i en mortel.
- Blanda alla ingredienser i en stor bunke till en lös deg.
- Smörj två avlånga bakformar på vardera ca 2 liter med smör, margarin eller olja.
- Häll i och dela degen i formarna.
- Grädda kavringarna i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och en kvart.
- Börjar toppen bli för mörk kan du täcka över med lite folie mot slutet.
- Ta ut kavringarna och stjälp upp på galler. De ska vara fasta och låta ihåliga när du knackar på botten. Baka annars lite till.
- Låt kavringarna svalna, gärna under bakduk. Denna kavring håller sig inte så länge som vanlig kavring så njut dem så snart du kan.
Tips
- Snabbakad kavring är inte lika hållbart som vanlig kavring varför du bör njuta det relativt nybakt.
- Kavringen är god till svenskt smörgåsbord, sillbord, midsommar, julbord och påsk.
- Om du vill ha en mörkare kavring så kan du tillsätta någon tsk koloritsoja i degen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 49 kcal