Skumtoppar på Digestivekex med choklad
En variant på kokosbollar som är spritsade som toppar på chokladpenslade Digestivekex.
Skumtopparna kan garneras med rostad kokos eller valfritt strössel som ex. chokladströssel.
Tillagning
- Lös gelatinpulver i 3,5 msk kallt vatten. Låt svälla en stund.
- Häll strösocker i en kastrull med 1 dl vatten. Värm och rör tills sockret har smält.
- Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig och sätt sedan att svalna något.
- Vispa under tiden äggvitor till hårt skum några minuter.
- Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde och är fast i konsistensen - ca 40 minuter.
- Blanda ner vaniljsocker och vispa någon minut till.
- Bryt choklad i bitar och lägg i en liten kastrull. Sätt kastrullen i en större panna med höga kanter med sjudande vatten.
- Smält chokladen under omrörning.
- Pensla översidan på Digestivekexen med den smälta chokladen och låt svalna samt stelna. Lägg ut på en bricka.
- Lägg över skummet i en spritspåse utan munstycke.
- Spritsa toppar på varje Digestivekex.
- Garnering: rosta riven kokos i en stekpanna eller använd strössel och strö över skumtopparna.
- Ställ in skumtopparna i kylen och låt stelna.