Sill med ingefära
Inlagd sill smaksatt med thailändska kryddor som färsk ingefära, chili, citrongräs, limeblad och stjärnanis i ättikslag.
Här med inläggningssill men du kan också använda 5-minutersill - då kan sillen ätas direkt - men blir godast om den får stå i kylen något dygn.
Tillagning
- Skala och dela grovhacka ingefära. Skölj och grovhacka chilin. Lägg i en kastrull.
- Skär bort det gröna på citrongräset och strimla den vita nederdelen grovt. Lägg med ingefäran.
- Tillsätt vatten, socker, ättika, vinäger, limeblad och stjärnanis.
- Koka upp ättikslagen. Rör om. Sätt åt sidan att kallna.
- Skölj och strimla salladslöken.
- Skala och tärna moroten fint.
- Skär eller klipp inläggningssill i sneda bitar ca 1,5 cm breda.
- Varva sill, morot, lag och salladslök i en 0,5 liters glasburk. Häll över resten av ättikslagen. Förslut med lock.
- Låt sillen med ingefära stå minst över natten i kylen innan servering.
Tips
Istället för salladslök kan du ta purjolök eller klyftad schalottenlök.
Uppskattat näringsvärde per portion: 78 kcal