Sill med ingefära

Introduktion och förberedelse för inläggning

Inlagd sill smaksatt med thailändska kryddor som färsk ingefära, chili, citrongräs, limeblad och stjärnanis i ättikslag.

Här med inläggningssill men du kan också använda 5-minutersill - då kan sillen ätas direkt - men blir godast om den får stå i kylen något dygn.

Istället för salladslök kan du ta purjolök eller klyftad schalottenlök.

4 portioner sill med ingefära

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 14 tim
  • Klart på: 14 tim 30 min

Ingredienser

  • 420 gram inläggningssill
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl risvinäger
  • 1 tumme färsk ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 citrongräs
  • 5 kaffir limeblad
  • 1 stjärnanis

Tillagning

  1. Skala och dela grovhacka ingefära. Skölj och grovhacka chilin. Lägg i en kastrull.
  2. Skär bort det gröna på citrongräset och strimla den vita nederdelen grovt. Lägg med ingefäran.
  3. Tillsätt vatten, socker, ättika, vinäger, limeblad och stjärnanis.
  4. Koka upp ättikslagen. Rör om. Sätt åt sidan att kallna.
  5. Skölj och strimla salladslöken.
  6. Skala och tärna moroten fint.
  7. Skär eller klipp inläggningssill i sneda bitar ca 1,5 cm breda.
  8. Varva sill, morot, lag och salladslök i en 0,5 liters glasburk. Häll över resten av ättikslagen. Förslut med lock.
  9. Låt sillen med ingefära stå minst över natten i kylen innan servering.
E-mail
Medel: 4.1 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 78 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-01