Salsa med koriander

Salsa med färska ingredienser som tomater, chili, rödlök, färsk koriander, salladslök smaksatt med limesaft och olivolja.

Färsk koriander ger en mycket god smak åt salsa.

Gott, enkelt, snabbt och nyttigt.

En blandning mellan sås, salsa och sallad.

God som tillbehör till texmex, tacomys, tacobuffé eller mexikansk mat men också grillat, på buffé eller som en sallad.

Varianter

  • Gillar du stark salsa så kan du hacka i 2 jalapenos eller 0,5 habanero eller valfri mängd eller sorts chili.
  • Vill du ha en mer såsig salsa så kan du byta ut hälften av tomaterna mot en burk krossade tomater. En alternativ är att laga en klassisk mexikansk Pico de Gallo salsa.
  • Gillar man inte färsk koriander så kan man ta bladpersilja eller utesluta det helt.
  • Istället för limesaft kan du ta en mild vinäger eller citronsaft.
  • Istället för rödlök och salladslök kan du ta enbart gul lök, schalottenlök eller silverlök.

4 portioner salsa med koriander

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram goda tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 1/2 rödlök
  • 2 salladslökar
  • 1 lime
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller peppar

Tillagning

  1. Tärna tomaterna, hacka chili, färsk koriander, lök, pressa lime och blanda allt i en skål.
  2. Smaka av salsan med salt och peppar.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-06

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.