Pasta med räkor i tomatsås

Introduktion och förberedelse

Pasta med räkor i tomatsås och riven ost. En god och enkel lunch eller middag. Du kan välja valfri pasta - jag gillar spagetti eller penne till denna rätt

Istället för tomater på burk kan du ta ett kilo färska tomater och laga tomatsås med färska tomater.

4 portioner pasta med räkor i tomatsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti
  • 250 gram skalade räkor
  • 2 burkar hela skalade tomater; krossade tomater eller passerade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk torkad rosmarin eller en nypa färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika eller några blad färsk basilika
  • 1 tsk torkad oregano eller några blad färsk oregano

Tillagning

  1. Skala och hacka lök. Skala och pressa vitlök. Lägg i en såskastrull med olivoljan.
  2. Fräs lök, vitlök samt chiliflakes i olivoljan i cirka tre minuter under omrörning.
  3. Tillsätt tomaterna. Använder du färska tomater så tillsätt en dl vatten också.
  4. Tillsätt tomatpuré, socker, rosmarin, salt, svartpeppar, basilika och oregano. Rör om och koka tomatsåsen i ca 20 minuter på låg värme, gärna längre.
  5. Koka under tiden pastan enligt paket.
  6. Tillsätt räkorna till tomatsåsen och koka upp.
  7. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar samt ev. mer socker och vinäger.
  8. Servera pastan med räkorna i tomatsås och riven ost som parmesan eller grano padano.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09