Rabarberkaka

En mjuk kaka med sockerkakssmet och bitar av rabarber.
Rabarberkaka är god till fika eller buffé.
Det blir en låg och platt kaka men väldigt god.

1 rabarberkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 dl havregryn
  • 300 g rabarber
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl hackade nötter ex. mandel eller hasselnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
  3. Hacka nötter.
  4. Smörj en stor stekpanna eller rund springform 24 cm diameter eller annan ugnsform. Välj dock en form som är lite flatare så du kan sticka ner och sprida ut rabarbern i kakan.
  5. Smält smör i en kastrull. Sätt åt sidan.
  6. Vispa socker och ägg i en bunke i minst fem minuter med elvisp.
  7. Tillsätt sedan smör, mjöl och havregryn och blanda till en smet.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Fördela och sprid ut rabarber över smeten.
  10. Strö över socker och hackade nötter.
  11. Grädda rabarberkakan i 45 minuter.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer