Rabarberkaka

Introduktion och förberedelse

Baka en god mjuk rabarberkaka av sockerkakssmet och bitar eller strimlad av rabarber blandad med lite socker. En kaka som passar till sommarfika, fest, kafferep eller buffé.

Det blir en låg och platt kaka men väldigt god.

1 rabarberkaka

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 dl havregryn
  • 300 g rabarber
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl hackade nötter ex. mandel eller hasselnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
  3. Hacka nötter.
  4. Smörj en stor stekpanna eller rund springform 24 cm diameter eller annan ugnsform. Välj dock en form som är lite flatare så du kan sticka ner och sprida ut rabarbern i kakan.
  5. Smält smör i en kastrull. Sätt åt sidan.
  6. Vispa socker och ägg i en bunke i minst fem minuter med elvisp.
  7. Tillsätt sedan smör, mjöl och havregryn och blanda till en smet.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Fördela och sprid ut rabarber över smeten.
  10. Strö över socker och hackade nötter.
  11. Grädda rabarberkakan i 45 minuter.
E-mail
Medel: 3.7 (11 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20