Rabarberkaka
Baka en god mjuk rabarberkaka av sockerkakssmet och bitar av eller strimlad rabarber blandade med lite socker.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
- Hacka nötter.
- Smörj en stor stekpanna som tål ugn eller rund springform ca 24 cm diameter eller annan ugnsform.
- Smält smör i en kastrull. Sätt åt sidan.
- Vispa socker och ägg i en bunke i minst fem minuter med elvisp.
- Tillsätt sedan smör, mjöl och havregryn och blanda till en smet.
- Häll smeten i formen.
- Fördela och sprid ut rabarber över smeten.
- Strö över socker och hackade nötter.
- Grädda rabarberkakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Serveringsförslag
En kaka som passar till sommarfika, fest, kafferep eller buffé.
Tips
Du kan baka kakan med färsk rabarber eller fryst rabarber strimlad i bitar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 187 kcal