Potatissallad med rödlök
Potatissallad med rödlök, purjolök, selleri samt lite vitlök. Blandad med en klar med dressing av olivolja, Dijon-senap och citron.
Gott som potatistillbehör till det mesta.
Tillagning
- Putsa potatisen och skär bort fula delar. Dela i halvor.
- Koka potatisen mjuk ca 20 minuter.
- Skala och strimla rödlök, skölj och strimla purjolök samt selleri. Skala och finhacka eller pressa vitlök.
- Lägg rödlök, purjolök, selleri samt vitlök i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med olivolja.
- Fräs mjukt några minuter utan att ta färg.
- Häll av potatisen och blanda med lökblandningen, senap och citronsaft.
- Smaka av med salt och svartpeppar. Vidare med mer senap och citronsaft om du önskar med smak.
Garnera med selleriblast
Skölj och grovhacka gärna bladen/blasten till sellerin också och garnera potatissalladen med dem. Kan ersättas med bladpersilja.
Varianter
Annat gott i potatissalladen är kapris; kokta tärnade rödbetor eller gulbetor; kokta morötter och några droppar tryffelolja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 281 kcal