Potatissallad med rödlök

Potatissallad med rödlök, purjolök, selleri samt lite vitlök. Blandad med en klar med dressing av olivolja, dijon och citron. Gott som potatistillbehör till det mesta.

Hacka gärna bladen till sellerin också och garnera potatissalladen med dem. Annat gott i potatissalladen är kapris, kokta tärnade rödbetor, kokta morötter och tryffelolja.

4 portioner potatissallad med rödlök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 900 gram delikatesspotatis som ex Amandine
  • 1,5 rödlök
  • 20 cm purjolök
  • 2 dl strimlad selleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Putsa potatisen och skär bort fula delar. Dela i halvor.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter.
  3. Skala och strimla rödlök, skölj och strimla purjolök samt pressa vitlök.
  4. Lägg i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med olivolja.
  5. Fräs löken mjuk några minuter.
  6. Häll av potatisen och blanda med löken, senap och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept