Potatissallad med rödlök

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med rödlök, purjolök, selleri samt lite vitlök. Blandad med en klar med dressing av olivolja, Dijon-senap och citron.

Gott som potatistillbehör till det mesta.

Garnera med selleriblast

Skölj och grovhacka gärna bladen/blasten till sellerin också och garnera potatissalladen med dem. Kan ersättas med bladpersilja.

Varianter

Annat gott i potatissalladen är kapris; kokta tärnade rödbetor eller gulbetor; kokta morötter och några droppar tryffelolja.

4 portioner potatissallad med rödlök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 900 gram delikatesspotatis som ex Amandine
  • 1,5 rödlök
  • 20 cm purjolök
  • 2 dl strimlad selleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Putsa potatisen och skär bort fula delar. Dela i halvor.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter.
  3. Skala och strimla rödlök, skölj och strimla purjolök samt selleri. Skala och finhacka eller pressa vitlök.
  4. Lägg rödlök, purjolök, selleri samt vitlök i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med olivolja.
  5. Fräs mjukt några minuter utan att ta färg.
  6. Häll av potatisen och blanda med lökblandningen, senap och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 281 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-06-25