Potatissallad med rödlök

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med rödlök, purjolök, selleri samt lite vitlök. Blandad med en klar med dressing av olivolja, dijon och citron. Gott som potatistillbehör till det mesta.

Hacka gärna bladen till sellerin också och garnera potatissalladen med dem. Annat gott i potatissalladen är kapris, kokta tärnade rödbetor, kokta morötter och tryffelolja.

4 portioner potatissallad med rödlök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 900 gram delikatesspotatis som ex Amandine
  • 1,5 rödlök
  • 20 cm purjolök
  • 2 dl strimlad selleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Putsa potatisen och skär bort fula delar. Dela i halvor.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter.
  3. Skala och strimla rödlök, skölj och strimla purjolök samt pressa vitlök.
  4. Lägg i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med olivolja.
  5. Fräs löken mjuk några minuter.
  6. Häll av potatisen och blanda med löken, senap och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept