Potatissallad med rödlök

Potatissallad med rödlök, purjolök, selleri samt lite vitlök. Blandad med en klar med dressing av olivolja, dijon och citron.
Gott som potatistillbehör till det mesta.
Hacka gärna bladen till sellerin också och garnera potatissalladen med dem.
Annat gott i potatissalladen är kapris, kokta tärnade rödbetor, kokta morötter och tryffelolja.

4 portioner potatissallad med rödlök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 900 gram delikatesspotatis som ex Amandine
  • 1,5 rödlök
  • 20 cm purjolök
  • 2 dl strimlad selleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Putsa potatisen och skär bort fula delar. Dela i halvor.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter.
  3. Skala och strimla rödlök, skölj och strimla purjolök samt pressa vitlök.
  4. Lägg i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med olivolja.
  5. Fräs löken mjuk några minuter.
  6. Häll av potatisen och blanda med löken, senap och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer