Potatisklyftor med paprika och oliver

Ett gott tillbehör. En grekisk variant av ugnsrostad potatis. Välj goda kalamataoliver.
0,5 tsk timjan samt en pressa vitlök ger också god smak åt potatisen.
Istället för potatis kan du ta morötter och kålrot om du vill ha lägre gi-värde.

4 portioner potatisklyftor med paprika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 12 små potatisar typ delikatesspotatisar eller 6 stora, fast sort
  • 1 röd paprika
  • 1 dl kalamatoliver
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och rensa potatisen. Skala den om den har jordigt skal. Fint skal kan du lämna på.
  3. Dela potatisen i klyftor eller halvor om de är små.
  4. Skölj och skär paprikan i grova bitar.
  5. Skölj potatisklyftorna i ett durkslag.
  6. Lägg potatis, paprika och oliver i en stor stekpanna som tål ugn eller ugnsform. Blanda i olivolja, salt och peppar.
  7. Stek potatisklyftorna i mitten av ugnen i 25 minuter tills den fått fin färg och är genomstekt.
  8. Ta ut och servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat