Pasta med paprikasås och kyckling

Introduktion och förberedelse

Fräst kycklingfilé i bitar i en god paprikasås serverad med pasta.

Jag lagade med spagetti men det blir även gott med tagliatelle, penne eller annan valfri pasta.

Du kan utesluta kycklingen och ersätta med hackad soltorkad tomat, halloumi-ost eller fetaost för en vegetarisk variant.

4 portioner pasta med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti, penne, tagliatelle, farfalle eller valfri sort
  • 300 gram kycklingfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Paprikasås: 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 röda paprikor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm curry eller garam masala
  • 1 krm gurkmeja
  • 2 krm paprikapulver

Tillagning

  1. Börja med paprikasåsen: skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull i olivoljan.
  3. Skölj och skrubba paprikan. Skär loss kinderna och släng kärnor samt fäste. Skär paprikan i bitar ca 2x2 cm stora.
  4. Tillsätt paprikan till kastrullen och vänd runt.
  5. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  6. Tillsätt vatten samt koka upp.
  7. Tillsätt kryddorna och rör om.
  8. Koka paprikasåsen i ca 10 minuter på medelvärme.
  9. Mixa paprikasåsen med en stavmixer och smaka av med salt, peppar samt ev. chili.
  10. Skär kycklingfiléerna i tärningar ca 2x2 cm.
  11. Fräs kycklingbitarna i olivolja samt salt och peppra dem. Börja koka pastan enligt paketet i rikligt med vatten, någon tsk salt samt några droppar olivolja.
  12. Lägg över kycklingen i paprikasåsen eller tvärtom. Låt småkoka under tiden pastan kokar klart.
  13. Servera pastan med kyckling- och paprikasåsen.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 723 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-25