Pasta med paprikasås och kyckling

Fräst kycklingfilé i bitar i en god paprikasås serverad med pasta.
Istället för spagetti kan du ta valfri annan pasta.
Du kan utesluta kycklingen eller ersätta med hackad soltorkad tomat eller fetaost för en vegetarisk variant.

4 portioner pasta med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti, penne, tagliatelle, farfalle eller valfri sort
  • 300 gram kycklingfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Paprikasås: 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 röda paprikor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm curry eller garam masala
  • 1 krm gurkmeja
  • 2 krm paprikapulver

Tillagning

  1. Börja med paprikasåsen: skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull i olivoljan.
  3. Skölj och skrubba paprikan. Skär loss kinderna och släng kärnor samt fäste. Skär paprikan i bitar ca 2x2 cm stora.
  4. Tillsätt paprikan till kastrullen och vänd runt.
  5. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  6. Tillsätt vatten samt koka upp.
  7. Tillsätt kryddorna och rör om.
  8. Koka paprikasåsen i ca 10 minuter på medelvärme.
  9. Mixa paprikasåsen med en stavmixer och smaka av med salt, peppar samt ev. chili.
  10. Skär kycklingfiléerna i tärningar ca 2x2 cm.
  11. Fräs kycklingbitarna i olivolja samt salt och peppra dem. Börja koka pastan enligt paketet i rikligt med vatten, någon tsk salt samt några droppar olivolja.
  12. Lägg över kycklingen i paprikasåsen eller tvärtom. Låt småkoka under tiden pastan kokar klart.
  13. Servera pastan med kyckling- och paprikasåsen.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer