Pasta med paprikasås och kyckling

Fräst kycklingfilé i bitar i en god paprikasås serverad med pasta.
Istället för spagetti kan du ta valfri annan pasta.
Du kan utesluta kycklingen eller ersätta med hackad soltorkad tomat eller fetaost för en vegetarisk variant.

4 portioner pasta med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti, penne, tagliatelle, farfalle eller valfri sort
  • 300 gram kycklingfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Paprikasås: 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 röda paprikor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm curry eller garam masala
  • 1 krm gurkmeja
  • 2 krm paprikapulver

Tillagning

  1. Börja med paprikasåsen: skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull i olivoljan.
  3. Skölj och skrubba paprikan. Skär loss kinderna och släng kärnor samt fäste. Skär paprikan i bitar ca 2x2 cm stora.
  4. Tillsätt paprikan till kastrullen och vänd runt.
  5. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  6. Tillsätt vatten samt koka upp.
  7. Tillsätt kryddorna och rör om.
  8. Koka paprikasåsen i ca 10 minuter på medelvärme.
  9. Mixa paprikasåsen med en stavmixer och smaka av med salt, peppar samt ev. chili.
  10. Skär kycklingfiléerna i tärningar ca 2x2 cm.
  11. Fräs kycklingbitarna i olivolja samt salt och peppra dem. Börja koka pastan enligt paketet i rikligt med vatten, någon tsk salt samt några droppar olivolja.
  12. Lägg över kycklingen i paprikasåsen eller tvärtom. Låt småkoka under tiden pastan kokar klart.
  13. Servera pastan med kyckling- och paprikasåsen.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer