Pasta med mozzarella, spenat och vitlök

Introduktion och förberedelse

Pasta med mozzarella, spenat, vitlök, parmesan och olivolja. En god och genialiskt enkel pasta med färsk mozzarella och annat gottis.

Varianter

  • Du kan ta tagliatelle, fettucine eller spagetti.
  • Du kan använda tinad hackad bladspenat (eller fräsa spenaten direkt från frysen), färsk sköljd och hackad spenat eller färsk babyspenat på påse (som dock är dyrast).
  • Mozzarellan kan byta mot stekta skivor eller bitar av halloumi. Tänk på att mozzarella är ej vegetarisk om de är ystad med löpe. Välj en vegan ost om du vill.
  • Gott på är även stekt eller grillad lax- eller kycklingfilé.
  • Helt vegan blir det med stekt eller grillad hel eller skivad portabellosvamp samt vegan ost som Violife.

4 port pasta med mozzarella, spenat och vitlök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350-400 gram pasta som tagliatelle eller spagetti
  • 4 dl tinad hackad bladspenat
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 färsk mozzarella i lag
  • 1,5 dl riven parmesanost

Tillagning

  1. Koka upp ca 2-3 liter vatten till pastan och tillsätt en tsk salt samt en tsk olivolja.
  2. Skala och pressa vitlöken och lägg i en stor panna med höga kanter tillsammans med olivoljan.
  3. Börja koka pastan enligt paket. Det brukar vara 7-8 minuter för tagliatelle och 10-12 minuter för spagetti.
  4. Fräs vitlöken någon minut och tillsätt spenaten. Vänd runt och fräs någon minut. Låt stå tills pastan kokat klart.
  5. Riv parmesanosten samt dela den färska mozzarellan i småbitar med händerna.
  6. Häll av pastan och blanda ner med spenaten samt tillsätt och blanda i riven ost. Smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa med mozzarellan samt lite extra flingsalt, svartpeppar och lite olivolja vid servering.
E-mail
Medel: 4.1 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 432 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-25