Pasta med mozzarella, spenat och vitlök
Introduktion och förberedelse
Pasta med mozzarella, spenat, vitlök, parmesan och olivolja. En god och genialiskt enkel pasta med färsk mozzarella och annat gottis.
Varianter
- Du kan ta tagliatelle, fettucine eller spagetti.
- Du kan använda tinad hackad bladspenat (eller fräsa spenaten direkt från frysen), färsk sköljd och hackad spenat eller färsk babyspenat på påse (som dock är dyrast).
- Mozzarellan kan byta mot stekta skivor eller bitar av halloumi. Tänk på att mozzarella är ej vegetarisk om de är ystad med löpe. Välj en vegan ost om du vill.
- Gott på är även stekt eller grillad lax- eller kycklingfilé.
- Helt vegan blir det med stekt eller grillad hel eller skivad portabellosvamp samt vegan ost som Violife.
Tillagning
- Koka upp ca 2-3 liter vatten till pastan och tillsätt en tsk salt samt en tsk olivolja.
- Skala och pressa vitlöken och lägg i en stor panna med höga kanter tillsammans med olivoljan.
- Börja koka pastan enligt paket. Det brukar vara 7-8 minuter för tagliatelle och 10-12 minuter för spagetti.
- Fräs vitlöken någon minut och tillsätt spenaten. Vänd runt och fräs någon minut. Låt stå tills pastan kokat klart.
- Riv parmesanosten samt dela den färska mozzarellan i småbitar med händerna.
- Häll av pastan och blanda ner med spenaten samt tillsätt och blanda i riven ost. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa med mozzarellan samt lite extra flingsalt, svartpeppar och lite olivolja vid servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 432 kcal