Pannacotta med jordgubbar

Pannacotta med färska jordgubbar. En dessert som är både enkel och underbart god. Här en smal variant med vaniljyoghurt men ack så god.

Detta är en bra dessert att förbereda innan så kan du umgås med gästerna sen på middan istället.

Att dricka till

Servera gärna ett sött vin till ex. Muscat D Alexandrie, Icewein eller ett sött franskt Sauternes.

4 portioner pannacotta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 4 tim
  • Klart på: 4 tim 15 min

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 vaniljstång
  • 15 färska jordgubbar till garnering

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden i en kastrull med sockret och vanilj samt den urskrapade vaniljstången.
  3. Ta av från värmen och låt svalna till runt 60 grader. Ta upp vaniljstången.
  4. Krama ur gelatinbladen och vispa dem med grädden tills de smält.
  5. Förbered 4 småglas eller småformar. Det blir cirka 1,5 dl pannacotta var.
  6. Rör i yoghurten i pannacottablandningen och häll upp i glas. Sätt på en tallrik och ställ i kylen att stelna. Det tar minst 4 timmar. Det går snabbare i frysen.
  7. Skölj, snoppa och rensa jordgubbarna och skär dem i små klyftor.
  8. Servera pannacottan på tallrik i formen, lägg jordgubbar över och runt. Ett blad citronmeliss kan man garnera med. Även lite pudrat florsocker blir fint.
E-mail
Medel: 2.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.