Nobel Breeze longdrink

Nobel Breeze longdrink med lagrad mörk rom, tranbärsjuice, limesaft toppad med is och fruktsoda. En enkel och läskande drink som passar efter middag eller vid poolen. Serveras i höga highballglas eller annat högt glas. 

Kan garneras med en skiva lime, apelsin eller citron. Samt sugrör. Man kan också ta den halva urpressade limefrukten och trycka in mitten så att den blir buktande och fin. Lägg den på toppen av drinken och häll på ex. en msk mangopuré i limefrukten - då har du rött i drinken, grönt från lime och gult från mango. 

1 drink

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 6 cl mörk rom
  • 0,5 limefrukt
  • 6 cl tranbärsjuice
  • 6 cl fruktsoda

Tillagning

  1. Mät upp rom och tranbärsjuice i en shaker. Skölj och dela lime samt pressa ur saften. Skaka med isbitar.
  2. Häll upp i highballglas och toppa med lite fruktsoda.
E-mail
Inga röster än

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer