Mousserande jordgubbsdrink
En bubblande och läskande jordgubbsdrink med mousserande vin, jordgubbssirap, mynta och krossad is.
Tillagning
- Se till att mousserande vin är väl kylt.
- Lägg ca 1 dl krossad is i varje glas.
- Mät upp jordgubbssirap i glasen. Förslagsvis två margaritaglas, vinkupor eller Gin&tonic-kupor.
- Lägg ca 1 dl krossad is i varje glas.
- Fyll upp med väl kyld champagne eller mousserande vin.
- Garnera med lite extra krossad is, en jordgubbe och några blad mynta på en bambupinne.
Serveringsförslag
Passar som cocktail, fördrink eller välkomstdrink till fest, grill eller annan middag.
Garnering
- Jag garnerade med lite extra krossad is, bambupinne med jordgubbe och blad av mynta på.
- Man kan också bara sätta en skiva eller halverad jordgubbe på glaskanten.
- Valfritt är att ha i ett avklippt sugrör och liten drinkpinne.
Val av mousserande vin
Blir lyxigast med fransk Champagne men även annat mousserande vin som Cremant de Bourgogne, italiensk spumante som Franciacorta eller Prosecco; spansk Cava eller tysk Sekt blir gott.
Val av glas
Servera drinken i margaritaglas, vinkupor eller Gin&tonic-kupor.
Framförhållning
Förbered jordgubbssirapen innan och förvara i kylen.
Alkoholfri variant
Alkoholfri variant gör du med alkoholfritt mousserande vitt vin.
Varianter
- Byt jordgubbssirapen med köpt eller hemgjord jordgubbssaft.
- Jordgubbspuré så får du en Gubbelini eller mot rabarbersirap för en Rabarbercava.
Uppskattat näringsvärde per portion: 123 kcal