Mousserande jordgubbsdrink
Introduktion och förberedelse
En bubblande och läskande jordgubbsdrink med mousserande vin, jordgubbssirap, mynta och krossad is.
Serveringsförslag
Passar som cocktail, fördrink eller välkomstdrink till fest, grill eller annan middag.
Garnering
- Jag garnerade med lite extra krossad is, bambupinne med jordgubbe och blad av mynta på.
- Man kan också bara sätta en skiva eller halverad jordgubbe på glaskanten.
- Valfritt är att ha i ett avklippt sugrör och liten drinkpinne.
Val av mousserande vin
Blir lyxigast med fransk Champagne men även annat mousserande vin som Cremant de Bourgogne, italiensk spumante som Franciacorta eller Prosecco; spansk Cava eller tysk Sekt blir gott.
Val av glas
Servera drinken i margaritaglas, vinkupor eller Gin&tonic-kupor.
Framförhållning
Förbered jordgubbssirapen innan och förvara i kylen.
Alkoholfri variant
Alkoholfri variant gör du med alkoholfritt mousserande vitt vin.
Varianter
- Byt jordgubbssirapen med köpt eller hemgjord jordgubbssaft.
- Jordgubbspuré så får du en Gubbelini eller mot rabarbersirap för en Rabarbercava.
Tillagning
- Se till att mousserande vin är väl kylt.
- Lägg ca 1 dl krossad is i varje glas.
- Mät upp jordgubbssirap i glasen. Förslagsvis två margaritaglas, vinkupor eller Gin&tonic-kupor.
- Lägg ca 1 dl krossad is i varje glas.
- Fyll upp med väl kyld champagne eller mousserande vin.
- Garnera med lite extra krossad is, en jordgubbe och några blad mynta på en bambupinne.
Uppskattat näringsvärde per portion: 123 kcal