Mousserande jordgubbsdrink

Introduktion och förberedelse

En bubblande och läskande jordgubbsdrink med mousserande vin, jordgubbssirap, mynta och krossad is.

Serveringsförslag

Passar som cocktail, fördrink eller välkomstdrink till fest, grill eller annan middag.

Garnering

  • Jag garnerade med lite extra krossad is, bambupinne med jordgubbe och blad av mynta på.
  • Man kan också bara sätta en skiva eller halverad jordgubbe på glaskanten.
  • Valfritt är att ha i ett avklippt sugrör och liten drinkpinne.

Val av mousserande vin

Blir lyxigast med fransk Champagne men även annat mousserande vin som Cremant de Bourgogne, italiensk spumante som Franciacorta eller Prosecco; spansk Cava eller tysk Sekt blir gott.

Val av glas

Servera drinken i margaritaglas, vinkupor eller Gin&tonic-kupor.

Framförhållning

Förbered jordgubbssirapen innan och förvara i kylen.

Alkoholfri variant

Alkoholfri variant gör du med alkoholfritt mousserande vitt vin.

Varianter

2 glas mousserande jordgubbsdrink

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 10 cl jordgubbssirap
  • 20 cl, 1 liten piccolo flaska mousserande vin som Champagne, Prosecco, Cava eller Sekt
  • 2 jordgubbar till garnering
  • 4-6 blad mynta till garnering
  • 3 dl krossad is

Tillagning

  1. Se till att mousserande vin är väl kylt.
  2. Lägg ca 1 dl krossad is i varje glas.
  3. Mät upp jordgubbssirap i glasen. Förslagsvis två margaritaglas, vinkupor eller Gin&tonic-kupor.
  4. Lägg ca 1 dl krossad is i varje glas.
  5. Fyll upp med väl kyld champagne eller mousserande vin.
  6. Garnera med lite extra krossad is, en jordgubbe och några blad mynta på en bambupinne.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 123 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-06-27