Milkshake

Introduktion och förberedelse för tillagning

Grundrecept på milkshake med valfri smak som bär, frukt eller choklad samt vaniljglass och mjölk.

Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och eventuellt några färska bär eller frukt.

Du kan ersätta glassen med kall vaniljyoghurt så får du en god smoothie.

Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.

Varianter:

  • Milkshake med bär: 2 dl bär, goda är blåbär, jordgubbar, hallon, björnbär, hjortron, smultron eller valfria bär.
  • Milkshake med frukt: 1 banan eller 150 gram frukt, god frukt är mango, melon eller skalat äpple.
  • Chokladmilkshake: 4 msk chokladdryckspulver typ Oboy eller chokladsås.

2 stora glas milkshake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 0,5 liter vaniljglass
  • 2 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj, rensa och förbered bär eller frukt efter vilken milkshake du vill göra. Skär frukt som banan, stora jordgubbar i mindre bitar.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. MILKSHAKE I MIXER ELLER STAVMIXER: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  4. MILKSHAKE UTAN MIXER: Mosa frukt och bär med en gaffel. Tillsätt mjölk, glass och socker. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.