Milkshake

Introduktion och förberedelse

Grundrecept på milkshake med valfri smak som bär, frukt eller choklad samt vaniljglass och mjölk.

Val av vaniljglass

Välj en god fin vaniljglass. Förslag är vaniljglass från Siaglass eller Ottoglass som funkar utmärkt som prisvärt alternativ. Finare vaniljglass från hantverksmässig glasstillverkare blir mycket god shake såklart. Du kan även göra egen vaniljglass.

Varianter

  • Du kan göra en naturell milkshake med enbart mjölk och vaniljglass.
  • Du kan blanda frukt och bär som du vill.
  • Byt vaniljglass mot en smaksatt glass - som ex. chokladglass, jordgubbsglass eller blåbärsglass - eller den smak du gillar. Eller ta sorbet.
  • Vaniljglass kan ersättas med kall vaniljyoghurt så får du en god men smalare milkshake.
  • Tillsätt och mixa med 4-5 isbitar i milkshaken för en riktigt kall och god milkschake.
  • Vegan variant får du med mandelmjölk eller havremjölk samt sojaglass med vaniljsmak.

Garnering

Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och eventuellt några färska bär eller frukt.

2 stora glas milkshake

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 dl mjölk, 3%
  • 0,5 liter vaniljglass
  • MED BÄR: 2 dl bär, goda är blåbär, jordgubbar, hallon, björnbär, hjortron, smultron eller valfria bär
  • MED FRUKT: 1 banan eller 150 gram frukt, god frukt är mango, melon eller skalat äpple
  • MED CHOKLAD: 4 msk chokladdryckspulver typ Oboy eller chokladsås

Tillagning

  1. Skölj, rensa och förbered bär eller frukt efter vilken milkshake du vill göra. Skär frukt som banan, stora jordgubbar i mindre bitar.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. MILKSHAKE I MIXER ELLER STAVMIXER: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  4. MILKSHAKE UTAN MIXER: Mosa frukt och/eller bär samt glass med en gaffel. Tillsätt mjölk och rör ut till en till en hyfsat jämn milkshake.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 178 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-26