Bananmilkshake

Introduktion och förberedelse

Mixa en god bananmilkshake. Milkshake med banan, glass och mjölk är supergott.

Mixa eller krossa gärna 4-5 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.

Varianter

Du kan göra en vegan variant med vego-mjölk som mandelmjölk, sojamjölk eller havremjölk samt även byta vanlig vaniljglass mot sojaglass med vanilj.

Gott i är också chokladpulver, chokladsås, chokladglass eller kryddor som kanel, ingefära, kardemumma (blir lite indisk variant).

Val av vaniljglass

Välj en god fin vaniljglass. Förslag är vaniljglass från Siaglass eller Ottoglass som funkar utmärkt som prisvärt alternativ. Finare vaniljglass från hantverksmässig glasstillverkare blir mycket god shake såklart. Du kan även göra egen vaniljglass.

Garnering

Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och gärna några färska bär som blåbär, hallon eller delade jordgubbar.

Man kan också toppa shaken med extra glass - förslag är två skedar glass, som ex vaniljglass, chokladglass eller valfri glass.

2-4 glas bananmilkshake

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 dl mjölk, 3%
  • 0,5 liter vaniljglass
  • 2 bananer, gärna krav
  • 1 tsk kakao eller 1 tsk snabbkaffe eller 0,5 tsk kanel och 0,5 tsk ingefära (valfritt)

Tillagning

  1. Skala bananen och skär i skivor.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. I MIXER: Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa med.
  4. UTAN MIXER: Mosa bananen och sedan med glass och sist rör du i mjölk. Rör ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 4.6 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 195 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.