Melon med kanelkeso
Melon med kanelkeso är slags melonsallad med färsk melon i bitar toppad med keso smaksatt med kanel, lite salt och flytande honung samt valnötter.
En god och nyttig efterrätt.
Tillagning
- Blanda keso med salt och kanel.
- Skär melon i tärningar.
- Rosta valnötterna några minuter i en het stekpanna under omrörning. Låt svalna.
- Servera melonbitarna på ett fat med keson, honung samt valnötterna. Förslag till en portion: lägg upp några melonbitar i en skål, tillsätt 2-4 msk keso och ringla över lite honung samt strö över lite valnötter.
Val av melon
Välj en söt och mogen melon. Honungsmelon, nätmelon eller annan melon blir gott. Lukta på melonen vid köp - den ska lukta sött.
Variant
Keson blir också mycket god att smaksätta med några korn saffran. Passar då till advent och julbord.
Uppskattat näringsvärde per portion: 122 kcal