Melon med kanelkeso

Introduktion och förberedelse

Melon med kanelkeso är slags melonsallad med färsk melon i bitar toppad med keso smaksatt med kanel, lite salt och flytande honung samt valnötter.

En god och nyttig efterrätt.

Välj en söt och mogen melon. Honungsmelon, nätmelon eller annan melon blir gott. Lukta på melonen vid köp - den ska lukta sött.

4 portioner melon med kanelkeso

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 melon, ex. honungsmelon, nätmelon eller galiamelon
  • 2,5 dl keso (ej lätt keso)
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk flytande honung
  • 0,5 dl valnötter

Tillagning

  1. Blanda keso med salt och kanel.
  2. Skär melon i tärningar.
  3. Rosta valnötterna några minuter i en het stekpanna under omrörning. Låt svalna.
  4. Servera melonbitarna på ett fat med keson, honung samt valnötterna. Förslag till en portion: lägg upp några melonbitar i en skål, tillsätt 2-4 msk keso och ringla över lite honung samt strö över lite valnötter.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.