Melon med kanelkeso

Melon med kanelkeso är slags melonsallad med färsk melon i bitar toppad med keso smaksatt med kanel, lite salt och flytande honung samt valnötter.

En god och nyttig efterrätt.

Välj en söt och mogen melon. Honungsmelon, nätmelon eller annan melon blir gott. Lukta på melonen vid köp - den ska lukta sött.

4 portioner melon med kanelkeso

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 melon, ex. honungsmelon, nätmelon eller galiamelon
  • 2,5 dl keso (ej lätt keso)
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 4 msk flytande honung
  • 0,5 dl valnötter

Tillagning

  1. Blanda keso med salt och kanel.
  2. Skär melon i tärningar.
  3. Rosta valnötterna några minuter i en het stekpanna under omrörning. Låt svalna.
  4. Servera melonbitarna på ett fat med keson, honung samt valnötterna. Förslag till en portion: lägg upp några melonbitar i en skål, tillsätt 2-4 msk keso och ringla över lite honung samt strö över lite valnötter.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept