Maränger med nötter och choklad
Maränger med nötter och choklad är goda till fikat eller till dessert med färska bär som jordgubbar, hallon eller blåbär och vispad grädde.
Tillagning
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Hacka nötterna eller mal dem grovt. Hacka choklad grovt.
- Vispa äggvitor, först långsamt, sedan lite fortare och tillsätt ättika samt socker lite i taget och vispa till en fast maräng ca 5 min.
- Vänd i nötter, kakao eller krossad choklad och maizena.
- Spritsa eller klicka ut marängerna på bakplåtspapper ca 14 styck (ca 6 cm i diameter i storlek).
- Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 60 min, tills de lossnar från plåten. Gärna i varmluftsugn. Stäng av ugnen och låt stå i 30 minuter.
- Ta ut och låt svalna på galler.
Tips
- Garnera gärna med extra rostade grovhackade hasselnötter samt citronmeliss.
- Marängsmeten blir också god marängbotten till tårta med vispad grädde och jordgubbar. Likt denna Britatårta.
Uppskattat näringsvärde per portion: 389 kcal