Maränger med nötter och choklad
Introduktion och förberedelse
Maränger med nötter och choklad är goda till fikat eller till dessert med färska bär som jordgubbar, hallon eller blåbär och vispad grädde.
Tips
- Garnera gärna med extra rostade grovhackade hasselnötter samt citronmeliss.
- Marängsmeten blir också god marängbotten till tårta med vispad grädde och jordgubbar. Likt denna Britatårta.
Tillagning
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Hacka nötterna eller mal dem grovt. Hacka choklad grovt.
- Vispa äggvitor, först långsamt, sedan lite fortare och tillsätt ättika samt socker lite i taget och vispa till en fast maräng ca 5 min.
- Vänd i nötter, kakao eller krossad choklad och maizena.
- Spritsa eller klicka ut marängerna på bakplåtspapper ca 14 styck (ca 6 cm i diameter i storlek).
- Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 60 min, tills de lossnar från plåten. Gärna i varmluftsugn. Stäng av ugnen och låt stå i 30 minuter.
- Ta ut och låt svalna på galler.
Uppskattat näringsvärde per portion: 389 kcal