Maränger med nötter och choklad

Introduktion och förberedelse

Maränger med nötter och choklad är goda till fikat eller till dessert med färska bär som jordgubbar, hallon eller blåbär och vispad grädde. Garnera gärna med extra rostade grovhackade hasselnötter samt citronmeliss.

Marängsmeten blir också god marängbotten till tårta med vispad grädde och jordgubbar.

15 st maränger med nötter och choklad

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 100 g grovhackade nötter som hasselnötter, valnötter eller mandlar
  • 50 g mörk eller ljus choklad
  • 3 tsk maizena, majsstärkelse
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Hacka nötterna eller mal dem grovt. Hacka choklad grovt.
  3. Vispa äggvitor, först långsamt, sedan lite fortare och tillsätt ättika samt socker lite i taget och vispa till en fast maräng ca 5 min.
  4. Vänd i nötter, kakao eller krossad choklad och maizena.
  5. Spritsa eller klicka ut marängerna på bakplåtspapper ca 14 styck (ca 6 cm i diameter i storlek).
  6. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 60 min, tills de lossnar från plåten. Gärna i varmluftsugn. Stäng av ugnen och låt stå i 30 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna på galler.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 389 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.