Maränger med nötter och choklad

Goda till fikat eller till dessert med färska bär och vispad grädde. Garnera gärna med rostade grovhackade hasselnötter samt citronmeliss.
Marängsmeten blir också god marängbotten till tårta med vispad grädde och jordgubbar.

15 st maränger med nötter och choklad

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 1 tim 30 min
  • Klart på: 2 tim

Ingredienser

  • 100 g grovhackade nötter som hasselnötter, valnötter eller mandlar
  • 50 g mörk eller ljus choklad
  • 3 tsk maizena, majsstärkelse
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggvitor
  • 1 krm ättiksprit

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Hacka nötterna eller mal dem grovt. Hacka choklad grovt.
  3. Vispa äggvitor, först långsamt, sedan lite fortare och tillsätt ättika samt socker lite i taget och vispa till en fast maräng ca 5 min.
  4. Vänd i nötter, kakao eller krossad choklad och maizena.
  5. Spritsa eller klicka ut marängerna på bakplåtspapper ca 14 styck (ca 6 cm i diameter i storlek).
  6. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 60 min, tills de lossnar från plåten. Gärna i varmluftsugn. Stäng av ugnen och låt stå i 30 minuter.
  7. Ta ut och låt svalna på galler.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer