Sås eller dressing med sardeller

Introduktion och förberedelse

Sås eller dressing med sardeller till grillat eller buffebordet.

Det kanske låter kanske inte så gott med sardeller men tro mig - det är det! Sardeller är fullt med umami. Sältan i sardellerna - jag hade även i lite kapris - tillsammans med gräddfil blir en kanonsås.

Serveringsförslag

  • Speciellt gott till rostade rotfrukter och grillat kött som rostas, biff eller entrecote.
  • Passar också till sallad, grillad fisk, grönsaker med mera.

4 portioner sås eller dressing

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk vatten
  • 3 msk hackade sardeller eller matjessill
  • 3 msk kapris (valfritt)

Tillagning

  1. Hacka sardellerna och blanda i en skål med majonnäs, vatten, gräddfil samt ev. lite hackad kapris.
  2. Sås eller dressing med sardeller är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-26