Sås dressing med sardeller

Introduktion och förberedelse

Sås eller dressing med sardeller till grillat eller buffebordet. Det låter kanske inte så gott med sardeller men tro mig - det är det!

Sardeller är fullt med umami. Sältan i sardellerna och gräddfilen blir en kanonsås.

Speciellt gott till rostade rotfrukter och grillat kött som rostas, biff eller entrecote. Passar också till sallad, grillad fisk, grönsaker med mera.

4 portioner sås eller dressing

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk vatten
  • 3 msk hackade sardeller eller matjessill
  • 3 msk kapris (valfritt)

Tillagning

  1. Hacka sardellerna och blanda i en skål med majonnäs, vatten, gräddfil samt ev. lite hackad kapris.
  2. Sås eller dressing med sardeller är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept