Sås dressing med sardeller

Sås eller dressing med sardeller till grillat eller buffebordet. Det låter kanske inte så gott med sardeller men tro mig - det är det!

Sardeller är fullt med umami. Sältan i sardellerna och gräddfilen blir en kanonsås.

Speciellt gott till rostade rotfrukter och grillat kött som rostas, biff eller entrecote. Passar också till sallad, grillad fisk, grönsaker med mera.

4 portioner sås eller dressing

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk vatten
  • 3 msk hackade sardeller eller matjessill
  • 3 msk kapris (valfritt)

Tillagning

  1. Hacka sardellerna och blanda i en skål med majonnäs, vatten, gräddfil samt ev. lite hackad kapris.
  2. Sås eller dressing med sardeller är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept