Melon med Parmaskinka

Melon med parmaskinka, lufttorkad skinka eller Prosciutto - lindade melonbitar.
Sälta från lufttorkad skinka och sötman från melon blir mycket gott.

Du kan ta parmaskinka, prosciutto eller annan lufttorkad skinka som fin cullatello. Är skivorna stora kan du köpa hälften så många och halvera dem med en kniv.

Har här räknat tre bitar vardera totalt 16 stycken melonbitar med parmaskinka.

6 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 honungsmelon
  • 18 skivor (beroende på storlek) lufttorkad skinka
  • 18 tandpetare (valfritt)

Tillagning

  1. Kärna ur och dela melonen i 6 klyftor, skär ut melonköttet från varje klyfta och dela i tre bitar.
  2. Linda varje strimla runt en melon bit och sätt ihop med en tandpetare (valfritt). Är skinkbitarna stora kan du lägg skinkan på hög och dela i 2-3 bitar till 18 strimlor.
  3. Servera melon och skinkbitarna på fat.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2017-09-22

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer