Melon med Parmaskinka

Introduktion och förberedelse för tillagning

Melon med parmaskinka eller annan lufttorkad skinka. Sältan från lufttorkad skinka och sötman från melonen blir mycket gott ihop.

Du kan ta parmaskinka, prosciutto eller annan lufttorkad skinka som fin culatello.

Är skivorna stora kan du köpa hälften så många och halvera dem med en kniv.

Har här räknat tre bitar vardera totalt 16 stycken melonbitar med parmaskinka.

Tips är att även linda grissinisar med samma skinka och ha till.

6 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 honungsmelon
  • 18 skivor (beroende på storlek) lufttorkad skinka
  • 18 tandpetare (valfritt)

Tillagning

  1. Kärna ur och dela melonen i 6 klyftor, skär ut melonköttet från varje klyfta och dela i tre bitar.
  2. Linda varje strimla runt en melon bit och sätt ihop med en tandpetare (valfritt). Är skinkbitarna stora kan du lägg skinkan på hög och dela i 2-3 bitar till 18 strimlor.
  3. Servera melon och skinkbitarna på fat.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.