Limesås med yoghurt till grillat

Limesås med yoghurt till grillat - en god kall frisk sås med smak lime, yoghurt, vitlök samt lite honung.

Limesås är enkel att göra. Du kan garnera såsen med några skivor lime om du önskar.

Limesås är gott till det mesta som grillat, kyckling, grillad lax och fisk, till buffe mm.

4 portioner limesås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 lime
  • 4 dl turkisk matyoghurt
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung

Tillagning

  1. Tvätta limefrukten. Riv någon tsk av skalet fint. Dela limefrukten och pressa ut saften. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt matyoghurt.
  3. Skala och pressa i vitlök samt smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smaka ev. av med en tsk honung också.
E-mail
Medel: 3.8 (19 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept