Limesås med yoghurt till grillat

Limesås med yoghurt till grillat - en god kall frisk sås med smak lime, yoghurt, vitlök samt lite honung. Limesås är enkel att göra. Du kan garnera såsen med några skivor lime om du önskar.

Limesås är gott till det mesta som grillat, kyckling, grillad lax och fisk, till buffe mm.

4 portioner limesås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 lime
  • 4 dl turkisk matyoghurt
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung

Tillagning

  1. Tvätta limefrukten. Riv någon tsk av skalet fint. Dela limefrukten och pressa ut saften. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt matyoghurt.
  3. Skala och pressa i vitlök samt smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smaka ev. av med en tsk honung också.
E-mail
Medel: 3.7 (14 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat