Limesås med yoghurt till grillat

Introduktion och förberedelse för tillagning

Limesås med yoghurt till grillat - en god kall frisk sås med smak lime, yoghurt, vitlök samt lite honung.

Limesås är enkel att göra. Du kan garnera såsen med några skivor lime om du önskar.

Limesås är gott till det mesta som grillat, kyckling, grillad lax och fisk, till buffe mm.

4 portioner limesås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 lime
  • 4 dl turkisk matyoghurt
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung

Tillagning

  1. Tvätta limefrukten. Riv någon tsk av skalet fint. Dela limefrukten och pressa ut saften. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt matyoghurt.
  3. Skala och pressa i vitlök samt smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smaka ev. av med en tsk honung också.
E-mail
Medel: 3.8 (19 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.