Lavendeldrömmar
Lavendeldrömmar är som vanliga Drömmar fast smaksatta med torkade eller färska lavendelblommor.
Klassiska knapriga kakor som är spröda och smuliga. De bakas med hjorthornssalt som ger luftbubblor och knaprig, spröd och smulig konsistens.
Drömmar är en riktigt favoritkaka på kafferepet - nästa gång kan du överraska med lavendeldrömmar.
Tillagning
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa rumsvarmt smör och socker med degkrokarna på elvisp ca 2 minuter.
- Tillsätt oljan lite i taget under vispning med elvispen.
- Blanda vetemjöl, hjorthornssalt, vaniljsocker och lavendel i en bunke.
- Tillsätt mjölblandningen till smör- och sockerblandningen. Blanda ihop till en deg.
- Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
- Rulla kakdegen till två längder på mjölat bakbord och skär varje längd i små bitar i storlek så att när de rullas ihop blir som en halv tumme i storlek.
- Rulla med mjölade fingrar små bollar i storlek som halva tummar av ca 1 msk deg. Lägg bollarna på bakplåtspapprena med några cm mellanrum.
- Grädda lavendeldrömmarna mitt i ugnen 20-25 minuter. De ska spricka lite på toppen.
- Ta ut dem och låt drömmarna kallna helt på plåtarna.
Varianter
- Drömmar brukar smaksättas med enbart vanilj som dessa vanliga Drömmar.
- Fler varianter är chokladdrömmar, kokosdrömmar eller nötdrömmar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 97 kcal