Latte (macchiato)

Latte macchiato som är en enkel espresso med skummad varm mjölk.
Latte Macchiato betyder fläckad mjölk på italienska - fläckad mjölk alltså - där fläckarna är mörk espressokaffe. En macchiato är nästan som en kaffe latte men med mindre kaffe.

1 kopp latte macchiato

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 enkel espresso
  • 2 dl mjölk 3%

Tillagning

  1. Värm mjölken med ångmunstycke eller kastrull på spisen.
  2. När mjölken börjar ryka (cirka 65 grader) häller du upp den i ett högt glas, vispar lite av den sista mjölken och avslutar med lite skum. Du kan också värma mjölken i en kastrull under vispning och sedan hälla i den varma mjölken.
  3. Häll i espresson och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer