Latte Macchiato

Latte Macchiato som är en enkel espresso med skummad varm mjölk. Macchiato betyder fläckad mjölk på italienska - där fläckarna är mörk espressokaffe.

En macchiato är nästan som en kaffe latte men med mindre kaffe.

1 kopp latte macchiato

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 enkel espresso
  • 2 dl mjölk 3%

Tillagning

  1. Värm mjölken med ångmunstycke eller kastrull på spisen.
  2. När mjölken börjar ryka (cirka 65 grader) häller du upp den i ett högt glas, vispar lite av den sista mjölken och avslutar med lite skum. Du kan också värma mjölken i en kastrull under vispning och sedan hälla i den varma mjölken.
  3. Häll i espresson och servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-01

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.