Latte med choklad

Introduktion och förberedelse för tillagning

Latte med choklad eller choko-latte. Kaffe med chokladsmak. Välj ljus choklad eller mörk choklad.

Mint-latte: Gör som choko-latte men ersätt chokladen med mintchoklad exempelvis 3 bitar After Eight.

Blir också jättegod att servera kall som islatte. Låt den svalna något och fyll på i ett högt glas typ Duralex fyllt med isbitar. OBS ta ett glas som tål värme-växlingen.

1 kopp latte med choklad

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 2 dl mjölk 3%
  • 2 msk chokladsås typ Oboy eller 2 bitar choklad 70 % eller valfri sort

Tillagning

  1. Häll chokladsås i botten på ett högt glas eller bryt choklad till små bitar och lägg i botten.
  2. Värm mjölken i en kastrull eller med ångröret på esprossomaskinen tills den börjar ryka (cirka 60 grader) och vispa eller blås upp mjölkskum.
  3. Häll mjölken i glaset och rör ut chokladen.
  4. Toppa med mjölkskum.
  5. Gör en dubbel espresso och häll i över mjölkskummet och servera. Ev. kan du pudra över lite kakao eller kanel.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.