Latte med choklad
Latte med choklad eller choko-latte. Kaffe med chokladsmak. Välj ljus choklad eller mörk choklad.
Tillagning
- Häll chokladsås i botten på ett högt glas eller bryt choklad till små bitar och lägg i botten.
- Värm mjölken i en kastrull eller med ångröret på esprossomaskinen tills den börjar ryka (cirka 60 grader) och vispa eller blås upp mjölkskum.
- Häll mjölken i glaset och rör ut chokladen.
- Toppa med mjölkskum.
- Gör en dubbel espresso och häll i över mjölkskummet och servera. Ev. kan du pudra över lite kakao eller kanel.
Mint-latte
Gör som choko-latte men ersätt chokladen med mintchoklad exempelvis 3 bitar After Eight.
Islatte
Blir också jättegod att servera kall som islatte. Låt den svalna något och fyll på i ett högt glas typ Duralex fyllt med isbitar. OBS ta ett glas som tål värme-växlingen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 54 kcal