Latte med choklad

Latte med choklad eller choko-latte. Kaffe med chokladsmak. Välj ljus choklad eller mörk choklad.

Mint-latte: Gör som choko-latte men ersätt chokladen med mintchoklad exempelvis 3 bitar After Eight.

1 kopp latte med choklad

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 2 dl mjölk 3%
  • 2 msk chokladsås typ Oboy eller 2 bitar choklad 70 % eller valfri sort

Tillagning

  1. Häll chokladsås i botten på ett högt glas eller bryt choklad till små bitar och lägg i botten.
  2. Värm mjölken i en kastrull eller med ångröret på esprossomaskinen tills den börjar ryka (cirka 60 grader) och vispa eller blås upp mjölkskum.
  3. Häll mjölken i glaset och rör ut chokladen.
  4. Toppa med mjölkskum.
  5. Gör en dubbel espresso och häll i över mjölkskummet och servera. Ev. kan du pudra över lite kakao eller kanel.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer