Cafè au Lait

En Café au Lait görs på vanligt bryggkaffe - istället för espresso - samt varm mjölk.

1 kopp café au Lait

  • Förberedelse: 7 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,5 kopp starkt bryggkaffe
  • 0,5 kopp varm mjölk, 3%

Tillagning

  1. Brygg starkt kaffe.
  2. Värm mjölk i en kastrull.
  3. Häll lika delar mjölk och bryggkaffe i en kopp eller glas och servera din Café au Lait.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept