Lassi med vattenmelon

Lassi med färsk vattenmelon mixad med naturell yoghurt kryddad med färsk ingefära och agavesirap.

2 stora glas lassi med vattenmelon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 100 gram tärnad vattenmelon
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 dl naturell yoghurt, 3%
  • 2 dl vatten eller juice eller råsaft som apelsin, mango eller äppel
  • 1 msk agavesirap

Tillagning

  1. Skär vattenmelon i tärningar. Ta bort ev. kärnor.
  2. Skala och riv ingefäran fint.
  3. Mixa vattenmelon, ingefära, yoghurt, vatten eller juice samt agavesirap med stavmixer eller i en matberedare.
  4. Mixa med isbitar om du önskar det. Eller lägg i isbitar eller krossad is vid servering.
  5. Servera direkt i glas med is eventuellt med sugrör. Eller ställ i kylen att bli kall.
  6. Kan förvaras i kyl 1-2 dagar.
  7. Kan även garneras med lite färska bitar melon, blad av mynta eller kardemumma på toppen vid servering.

Serveringsförslag

  • Läskande och uppfriskande som smoothie en varm dag.
  • Eller servera melonlassin till indisk mat och speciellt kryddstarka rätter som currygrytor.

Serveras helst kall och gärna med is.

Kan dubbleras

Du kan dubblera receptet och göra en stor sats som håller sig i kylen.

Du behöver en stavmixer eller annan mixer för att mixa lassin.

Varianter

  • Gott i är även något krm kanel och kardemumma.
  • Istället för färsk ingefära kan du ta i några krm torkad ingefära.
  • Gillar du mynta kan du mixa med några blad färsk eller några krm torkad mynta.
  • Istället för naturell yoghurt kan du mixa med soyghurt eller havregurt eller ersätta med juice eller råsaft.
  • Vidare kan du mixa i juice som mangojuice, apelsinjuice, äppeljuice eller annan juice eller råsaft.
  • Agavesirap kan bytas mot honung, socker eller råsocker.
  • Vattenmelon kan bytas mot annan melon.

Vattenmelonlassi med färsk ingefära och is.
Vattenmelonlassi med färsk ingefära och is blir fruktig och svalkande.

E-mail
Medel: 5 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-17