Kycklingwok med nudlar

Introduktion och förberedelse

En enkel och snabblagad kycklingwok med nudlar och wokgrönsaker samt färdig woksås. Santa Maria har goda woksåser på flaska 2,5 dl som passar till nedan recept - välj en smak du gillar. Ett förslag är Asian Wok Sweet Soy and Garlic.

Istället för färdig woksås kan du ta 3 msk ostronsås eller hoisinsås, 2 msk ljus soja, någon tsk fint riven färsk ingefära, 1 tsk sesamolja, en pressad klyfta vitlök samt en halv hackad röd chili. Rör ihop med 2 dl vatten och 2 tsk maizena.

Gillar du svamp kan du skiva 10 champinjoner och tillsätta dem när du fräser kycklingen.

4 portioner kycklingwok med nudlar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 msk matolja som solrosolja
  • 300 gram platta äggnudlar eller valfri sort
  • 500 gram wokgrönsaker
  • 2,5 dl woksås av valfri sort

Tillagning

  1. Koka upp en stor kastrull med två liter vatten.
  2. Tillsätt nudlar och grönsaker och koka i fem minuter.
  3. Häll av i ett durkslag.
  4. Skär kycklingen i strimlor.
  5. Hetta upp en wok och fräs kycklingen i olja några minuter. Rör då och då.
  6. Tillsätt grönsaker, nudlar och woksås.
  7. Vänd runt och woka någon minut så att allt blandas väl. Smaka av med salt.
E-mail
Medel: 2.4 (8 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.