Kycklingwok med nudlar

En enkel och snabblagad kycklingwok med nudlar och wokgrönsaker samt färdig woksås.
Santa Maria har goda woksåser på flaska 2,5 dl som passar till nedan recept - välj en smak du gillar. Ett förslag är Asian Wok Sweet Soy and Garlic.
Istället för färdig woksås kan du ta 3 msk ostronsås eller hoisinsås, 2 msk ljus soja, någon tsk fint riven färsk ingefära, 1 tsk sesamolja, en pressad klyfta vitlök samt en halv hackad röd chili. Rör ihop med 2 dl vatten och 2 tsk maizena.
Gillar du svamp kan du skiva 10 champinjoner och tillsätta dem när du fräser kycklingen.

4 portioner kycklingwok med nudlar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 msk matolja som solrosolja
  • 300 gram platta äggnudlar eller valfri sort
  • 500 gram wokgrönsaker
  • 2,5 dl woksås av valfri sort

Tillagning

  1. Koka upp en stor kastrull med två liter vatten.
  2. Tillsätt nudlar och grönsaker och koka i fem minuter.
  3. Häll av i ett durkslag.
  4. Skär kycklingen i strimlor.
  5. Hetta upp en wok och fräs kycklingen i olja några minuter. Rör då och då.
  6. Tillsätt grönsaker, nudlar och woksås.
  7. Vänd runt och woka någon minut så att allt blandas väl. Smaka av med salt.
E-mail
Inga röster än

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer