Kycklingcurry med quinoa

En GI eller LCHF variant med kokt quinoa istället för ris. Quinoa innehåller mycket protein och har lågt GI.

4 portioner kycklingcurry med quinoa

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 3 msk smör att steka i
  • 1 msk garam masala beroende på hur het den är och eget tycke
  • 1 tsk curry
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde eller kokosmjölk
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 2 dl Quinoa
  • 1 dl Mango chutney
  • 2 finrivna morötter
  • 1 msk vitvinsvinäger

Tillagning

  1. Kycklingcurryn: skala och hacka löken så fint du kan.
  2. Fräs löken i smör i en gryta.
  3. Skala och pressa i vitlök samt tillsätt chiliflakes.
  4. Stek på medelvärme och rör då och då.
  5. Skär under tiden kycklingen i grova bitar.
  6. Fräs kycklingbitarna hälften i taget i smör i en stekpanna och lägg över i grytan.
  7. Tillsätt garam masala och curry till grytan, rör om och fräs några minuter.
  8. Blanda vatten och maizena och rör i grytan.
  9. Kokt quinoa: skölj quinoan i en bunke med vatten.
  10. Lägg över i en kastrull, tillsätt 1 krm salt samt vatten så det täcker och koka upp.
  11. Koka quinoan på låg värme under lock i 20 minuter.
  12. Rör i grädde, socker, salt och svartpeppar i kycklinggrytan. Smaka av.
  13. Låt kycklingcurryn koka på medelvärme ca 20 minuter tills quinoan är färdigkokt.
  14. Skala och riv morötter. Blanda med vinäger.
  15. Servera kycklingcurryn med quinoan, rivna morötter samt mango chutney till.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer