Kycklingcurry med quinoa

Kycklingcurry med quinoa, mango chutney och riven morot.

En GI eller LCHF variant med kokt quinoa istället för ris. Quinoa innehåller mycket protein och har lågt GI.

4 portioner kycklingcurry med quinoa

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 3 msk smör att steka i
  • 1 msk garam masala beroende på hur het den är och eget tycke
  • 1 tsk curry
  • 3 dl vatten
  • 2 dl grädde eller kokosmjölk
  • 2 tsk maizena
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 2 dl Quinoa
  • 1 dl Mango chutney
  • 2 finrivna morötter
  • 1 msk vitvinsvinäger

Tillagning

  1. Kycklingcurryn: skala och hacka löken så fint du kan.
  2. Fräs löken i smör i en gryta.
  3. Skala och pressa i vitlök samt tillsätt chiliflakes.
  4. Stek på medelvärme och rör då och då.
  5. Skär under tiden kycklingen i grova bitar.
  6. Fräs kycklingbitarna hälften i taget i smör i en stekpanna och lägg över i grytan.
  7. Tillsätt garam masala och curry till grytan, rör om och fräs några minuter.
  8. Blanda vatten och maizena och rör i grytan.
  9. Kokt quinoa: skölj quinoan i en bunke med vatten.
  10. Lägg över i en kastrull, tillsätt 1 krm salt samt vatten så det täcker och koka upp.
  11. Koka quinoan på låg värme under lock i 20 minuter.
  12. Rör i grädde, socker, salt och svartpeppar i kycklinggrytan. Smaka av.
  13. Låt kycklingcurryn koka på medelvärme ca 20 minuter tills quinoan är färdigkokt.
  14. Skala och riv morötter. Blanda med vinäger.
  15. Servera kycklingcurryn med quinoan, rivna morötter samt mango chutney till.
E-mail
Medel: 4 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 578 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-25