Kycklingcurry med quinoa
Kycklingcurry med quinoa, mango chutney och riven morot.
En GI eller LCHF variant med kokt quinoa istället för ris. Quinoa innehåller mycket protein och har lågt GI.
Tillagning
- Kycklingcurryn: skala och hacka löken så fint du kan.
- Fräs löken i smör i en gryta.
- Skala och pressa i vitlök samt tillsätt chiliflakes.
- Stek på medelvärme och rör då och då.
- Skär under tiden kycklingen i grova bitar.
- Fräs kycklingbitarna hälften i taget i smör i en stekpanna och lägg över i grytan.
- Tillsätt garam masala och curry till grytan, rör om och fräs några minuter.
- Blanda vatten och maizena och rör i grytan.
- Kokt quinoa: skölj quinoan i en bunke med vatten.
- Lägg över i en kastrull, tillsätt 1 krm salt samt vatten så det täcker och koka upp.
- Koka quinoan på låg värme under lock i 20 minuter.
- Rör i grädde, socker, salt och svartpeppar i kycklinggrytan. Smaka av.
- Låt kycklingcurryn koka på medelvärme ca 20 minuter tills quinoan är färdigkokt.
- Skala och riv morötter. Blanda med vinäger.
- Servera kycklingcurryn med quinoan, rivna morötter samt mango chutney till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 578 kcal