Korvpasta

En pasta med korv i krämig sås av lök, tomat, grädde, vitlök, chili och en klick creme fraiche. Här har jag använt lite lyxigare färsk råkorv som salsiccia samt en ihålig spagetti som kallas Bucatini. Men man ta valfri korv och pasta som vanlig spagetti.
Smaksatt med dragon och oregano. Garnera gärna med riven parmesan eller grana padano.
Gott till pastan är en grönsallad med cocktailtomater och vinägrett samt nybakt baguette att skopa upp såsen med på slutet.

4 portioner korvpasta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som Bucatini eller spagetti
  • 300 gram korv som råkorv Salsiccia
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl tomatpuré
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk vit balsam vinäger

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan. Tillsätt någon tsk salt och någon msk olivolja.
  2. Skär korven i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Stek den i en gryta och rör då och då.
  4. Skala och hacka under tiden lök samt vitlök fint.
  5. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna några minuter.
  6. Tillsätt tomatpuré, chiliflakes, oregano och dragon och fräs några minuter till. Rör då och då.
  7. Lägg över löken med korven, tillsätt vatten och rör om. Låt puttra medan du kokar pastan enligt paket.
  8. Förbered tillbehör som grönsallad, tomater och riven ost.
  9. Innan pastan kokat klart så rör du i grädde och creme fraiche samt kokar upp.
  10. Smaka av korvsåsen med salt, peppar samt vinäger. Vidare kan du ha någon dl av kokvattnet i såsen till önskad tjocklek.
  11. Blanda pastan med korven och servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat