Konfekt med choklad chokladkonfekt julkonfekt

Konfekt med choklad. En god chokladkonfekt till jul eller fest. Att göra hemgjord julkonfekt blir mycket gott. Passar också som chokladbit till kaffet eller espresson.
Den långa tiden att förbereda samt tillaga är mest för att chokladen ska stelna någon timme mellan lagren av choklad.

30 konfektbitar konfekt med choklad chokladkonfekt

  • Förberedelse: 2 tim
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 4 tim

Ingredienser

  • 100 gram mjölkchoklad
  • 100 gram mörk 70% choklad
  • 50 gram nougat
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl skållad hackad mandel, flagad mandel
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 gram vit choklad

Tillagning

  1. Lägg ett smörpapper i botten på en avlång brödform.
  2. Bryt choklad och nougat i bitar och lägg i en skål.
  3. Skär smöret i kuber och tillsätt det.
  4. Smält i mikron eller över varmt vattenbad och rör då och då till en jämn chokladsmet.
  5. Rör i hälften av mandeln.
  6. Häll chokladsmeten i brödformen.
  7. Ställ in chokladen i kylen att stelna, ca två timmar.
  8. När chokladen har stelnat är det dags att smälta den vita chokladen.
  9. Koka upp grädden, ta kastrullen åt sidan. Bryt den vita chokladen i en bunke och häll på den heta grädden och rör ihop till en jämn fin chokladsmet. Sätt bunken att smälta i hett vattenbad om chokladen ej smälter helt.
  10. Ta ut formen med den mörka chokladen och fördela den vita chokladen över.
  11. Strö över resterande flagad mandel.
  12. Sätt in chokladkonfekten i kylen att stelna igen. Minst någon timme. Förslagsvis över natten.
  13. Ta sedan upp chokladen ur formen och skär lagom stora rutor chokladkonfekter - ca 30 st - med en vass kniv.
  14. Tips: värm kniven under kranen med hett vatten, torka av vattnet och skär skarpa chokladkonfekter. Värm kniven mellan gångerna du skär så får du bäst resultat.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer