Köttfärssås med lammfärs
Koka köttfärssåsen på lammfärs - en slags lammfärsragu med bland annat svamp, tomat och vitlök som får mycket mustig smak av lammfärsen.
Laga gärna köttfärssåsen dagen innan så smakar den ännu bättre.
Tillagning
- Skala och hacka lök.
- Rensa svampen och hacka den grovt.
- Värm en stekpanna och fräs löken i lite smör och olja. Lägg över i en gryta.
- Bryn svampen och lägg över med löken.
- Bryn hälften av lammfärsen i taget och pressa över vitlök, riv över muskot, oregano, tomatpuré, salt och peppar.
- Lägg över den brynta lammfärsen i grytan.
- Pudra över vetemjöl och rör om.
- Koka ur stekpannan med lite vatten och tillsätt till grytan.
- Tillsätt vin, tomater, grönsaksbuljong och socker.
- Låt köttfärssåsen koka på låg värme i 20 minuter - gärna längre (desto godare blir den). Rör om då och då och tillsätt ev. lite mer vatten om den kokar för torrt och börjar brännas.
- Strö över bladpersilja vid servering. Smaka av köttfärssåsen med salt, socker och peppar.
- Laga tillbehör som ex. kokt färsk gnocchi och grönsallad eller annan valfri pasta.
Serveringsförslag
- Gott med färsk gnocchi och grönsallad - som på bilden eller med valfri pasta som spagetti.
- Ett annat förslag på sallad som passar till är med ruccola, fint riven morot samt halverad cocktailtomater i lite olivolja och vinäger.
- Servera gärna ett gott bröd till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 173 kcal