Fetaostfyllda lammfärsjärpar

Introduktion och förberedelse

Fetaostfyllda lammfärsjärpar med äkta fetaost. Servera med klyftpotatis, tomat- och avokadosallad samt tzatziki på grädd- eller matyoghurt.

Du kan byta lammfärsen mot annan köttfärs också.

4 portioner fetaostfyllda lammfärsjärpar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram lammfärs
  • 2 msk flytande kalvfond
  • 70 gram fetaost
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk finhackad persilja
  • 1 msk torkad mynta
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 3 msk smör att steka i

Tillagning

  1. Knäck ägget i färsen, tillsätt fond, svartpeppar, persilja och vatten. Smula ner fetaost i färsen.
  2. Blanda samman ingredienserna.
  3. Låt stå i kylen medan du förbereder önskade tillbehör som förslagsvis tzatziki, klyftpotatis och tomatsallad.
  4. Forma järpar och stek dem gyllenbruna runt om i ca 10 minuter.
  5. Servera med klyftpotatis, tomatsallad och en god tsatsiki.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.