Fetaostfyllda lammfärsjärpar

Fetaostfyllda lammfärsjärpar med äkta fetaost. Servera med klyftpotatis, tomat- och avokadosallad samt tzatziki på grädd- eller matyoghurt.

Du kan byta lammfärsen mot annan köttfärs också.

4 portioner fetaostfyllda lammfärsjärpar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram lammfärs
  • 2 msk flytande kalvfond
  • 70 gram fetaost
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk finhackad persilja
  • 1 msk torkad mynta
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 3 msk smör att steka i

Tillagning

  1. Knäck ägget i färsen, tillsätt fond, svartpeppar, persilja och vatten. Smula ner fetaost i färsen.
  2. Blanda samman ingredienserna.
  3. Låt stå i kylen medan du förbereder önskade tillbehör som förslagsvis tzatziki, klyftpotatis och tomatsallad.
  4. Forma järpar och stek dem gyllenbruna runt om i ca 10 minuter.
  5. Servera med klyftpotatis, tomatsallad och en god tsatsiki.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-07

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer