Fetaostfyllda lammfärsjärpar
Fetaostfyllda lammfärsjärpar med äkta fetaost, persilja och lite mynta får en god sälta av osten.
En variant på vanliga lammfärsjärpar utan fetaost.
Tillagning
- Knäck ägget i färsen, tillsätt fond, svartpeppar, persilja och vatten. Smula ner fetaost i färsen.
- Blanda samman ingredienserna.
- Låt stå i kylen medan du förbereder önskade tillbehör som förslagsvis tzatziki, klyftpotatis och tomatsallad.
- Forma järpar och stek dem gyllenbruna runt om i ca 10 minuter.
- Servera med klyftpotatis, tomatsallad och en god tsatsiki.
Serveringsförslag
Jag serverade mina järpar på bilden med klyftpotatis, tomat- och avokadosallad samt tzatziki.
Men du kan ta valfria tillbehör.
Med annan färs
Du kan byta lammfärsen mot annan köttfärs som nötfärs eller kalvfärs, blandfärs, kycklingfärs, fläskfärs, viltfärs som älgfärs, vildsvinsfärs eller renfärs.
Vegana järpar
Vill du ha vegana järpar kan du laga järparna med formbar sojafärs samt vegan fetaost som sojaost Greek style. Uteslut ägget. Stek järparna i olivolja istället för smör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 219 kcal