Fetaostfyllda lammfärsjärpar

Introduktion och förberedelse

Fetaostfyllda lammfärsjärpar med äkta fetaost, persilja och lite mynta får en god sälta av osten.

En variant på vanliga lammfärsjärpar utan fetaost.

Serveringsförslag

Jag serverade mina järpar på bilden med klyftpotatis, tomat- och avokadosallad samt tzatziki.

Men du kan ta valfria tillbehör.

Med annan färs

Du kan byta lammfärsen mot annan köttfärs som nötfärs eller kalvfärs, blandfärs, kycklingfärs, fläskfärs, viltfärs som älgfärs, vildsvinsfärs eller renfärs.

Vegana järpar

Vill du ha vegana järpar kan du laga järparna med formbar sojafärs samt vegan fetaost som sojaost Greek style. Uteslut ägget. Stek järparna i olivolja istället för smör.

4 portioner fetaostfyllda lammfärsjärpar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram lammfärs
  • 2 msk flytande kalvfond
  • 70 gram fetaost
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk finhackad persilja
  • 1 msk torkad mynta
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 3 msk smör att steka i

Tillagning

  1. Knäck ägget i färsen, tillsätt fond, svartpeppar, persilja och vatten. Smula ner fetaost i färsen.
  2. Blanda samman ingredienserna.
  3. Låt stå i kylen medan du förbereder önskade tillbehör som förslagsvis tzatziki, klyftpotatis och tomatsallad.
  4. Forma järpar och stek dem gyllenbruna runt om i ca 10 minuter.
  5. Servera med klyftpotatis, tomatsallad och en god tsatsiki.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 219 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-27