Fetaostfyllda lammfärsjärpar

Ett recept från Larsa Foods som importerar jättegod äkta fetaost. Servera med klyftpotatis, tomat- och avokadosallad samt tzatziki på ex. Larsas gräddyoghurt.
Du kan byta lammfärsen mot annan köttfärs också.

4 portioner fetaostfyllda lammfärsjärpar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram lammfärs
  • 2 msk flytande kalvfond
  • 70 gram fetaost
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk finhackad persilja
  • 1 msk torkad mynta
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 3 msk smör att steka i

Tillagning

  1. Knäck ägget i färsen, tillsätt fond, svartpeppar, persilja och vatten. Smula ner fetaost i färsen.
  2. Blanda samman ingredienserna.
  3. Låt stå i kylen medan du förbereder önskade tillbehör som förslagsvis tzatziki, klyftpotatis och tomatsallad.
  4. Forma järpar och stek dem gyllenbruna runt om i ca 10 minuter.
  5. Servera med klyftpotatis, tomatsallad och en god tsatsiki.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat