Kladdkaka med lakrits
En smarrig variant på kladdig chokladkaka som är smaksatt med lakritspulver.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Bryt chokladen i bitar i lägg i en bunke.
- Tärna smöret och lägg med chokladen.
- Värm och rör ofta i mikron eller över vattenbad tills choklad och smör smält ihop. Sätt åt sidan.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda mjöl, bakpulver, lakritspulver och kakaopulver i en bunke.
- Blanda ner choklad- och smörblandningen och mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen. Rör till en jämn smet.
- Smörj och bröa en springform med löstagbar kant ca 24 cm diameter med mjukt smör och ströbröd.
- Häll smeten i formen och bred ut den.
- Grädda i ca 15 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Den stelnar vidare i kylen.
Tips
- Lakritspulver kan man hitta i välsorterade butiker, chokladaffärer eller delikatessaffärer.
- Du kan bestämma med baktiden hur kladdig du vill ha den. Efter 15 minuter är kakan kladdig om du gillar det. Dock stelnar den till sedan om du förvarar den i kylen någon timme. Ta ut och kolla med en sticka och baka den som du vill ha den.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal