Kladdkaka med lakrits
Introduktion och förberedelse
En smarrig variant på kladdig chokladkaka som är smaksatt med lakritspulver.
Lakritspulver kan man hitta i välsorterade butiker, chokladaffärer eller delikatessaffärer.
Du kan bestämma med baktiden hur kladdig du vill ha den. Vid 15 minuter är den riktigt kladdig om du gillar det. Dock stelnar den till sedan om du förvarar den i kylen någon timme. Ta ut och kolla med en sticka och baka den som du vill ha den.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Bryt chokladen i bitar i lägg i en bunke.
- Tärna smöret och lägg med chokladen.
- Värm och rör ofta i mikron eller över vattenbad tills choklad och smör smält ihop. Sätt åt sidan.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda mjöl, bakpulver, lakritspulver och kakaopulver i en bunke.
- Blanda ner choklad- och smörblandningen och mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen. Rör till en jämn smet.
- Smörj och bröa en springform med löstagbar kant ca 24 cm diameter med mjukt smör och ströbröd.
- Häll smeten i formen och bred ut den.
- Grädda i ca 15 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Den stelnar vidare i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal