Kladdkaka med dinkel

Kladdkaka bakad med dinkelmjöl och lite mindre mängd socker än vanlig kladdkaka.

Toppad med en glasyr av grädde och smält choklad.

En kladdkaka med lite lägre glykemiskt index än vanlig kladdkaka.

8 portioner GI kladdkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 250 g kesella
  • 50 g hackade valnötter
  • 1 dl grädde
  • 100 gram eller en chokladkaka, förslagsvis 60-70% - gärna med mintfyllning typ Green & Blacks organic choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i en bunke.
  3. Blanda dinkelmjöl, kakao och bakpulver i en skål.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
  5. Tillsätt och rör i kesella.
  6. Blanda ned de hackade nötterna.
  7. Baka kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna.
  8. GLASYR: Koka upp grädden.
  9. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. Häll och rör ut den varma grädden till en bredbar röra.
  10. Låt chokladkakan svalna innan glasyren breds på i ett jämnt lager.
Kladdkakan toppas av en en glasyr med grädde och smält choklad.
Kladdkakan toppas av en en glasyr med grädde och smält choklad.
E-mail
Medel: 4.4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-07

Tillbehör och liknande: