Kladdkaka med dinkel
Kladdkaka bakad med dinkelmjöl och lite mindre mängd socker än vanlig kladdkaka.
Toppad med en glasyr av grädde och smält choklad.
En kladdkaka med lite lägre glykemiskt index än vanlig kladdkaka.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker med elvisp i en bunke.
- Blanda dinkelmjöl, kakao och bakpulver i en skål.
- Rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
- Tillsätt och rör i kesella.
- Blanda ned de hackade nötterna.
- Baka kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna.
- GLASYR: Koka upp grädden.
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. Häll och rör ut den varma grädden till en bredbar röra.
- Låt chokladkakan svalna innan glasyren breds på i ett jämnt lager.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal