Kall Parmesanröra

Introduktion och förberedelse för tillagning

Kall parmesanröra eller parmesancrème är färskost, kvarg eller kesella blandat med finriven parmesanost. En enkel men god röra, sås eller crème som smakar bra till det mesta som kött, grönsaker, grillat, kyckling, till buffé osv.

Istället för Kesella kan du ta annan naturell kvarg eller färskost. Parmesan kan du ersätta med Grana padano (som är billigare).

Men desto finare parmesan desto godare sås. Dock kan det såklart vara lite overkill med en riktigt 3-års lagrad Parmigiano-Reggiano - det funkar bra med en yngre variant - men är valfritt.

4 portioner parmesanröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 250 gram färskost naturell ex. Kesella, Philadelphia
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Riv osten fint.
  2. Blanda med färskosten i en skål.
  3. Parmesanröran kan förberedas i god tid och låt gärna stå kallt och få smak.
  4. Kall parmesanröra är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.