Kall Parmesanröra

Kall parmesanröra eller parmesancrème är färskost, kvarg eller kesella blandat med finriven parmesanost. En enkel men god röra, sås eller crème som smakar bra till det mesta som kött, grönsaker, grillat, kyckling, till buffé osv.

Istället för Kesella kan du ta annan naturell kvarg eller färskost. Parmesan kan du ersätta med Grana padano (som är billigare).

Men desto finare parmesan desto godare sås. Dock kan det såklart vara lite overkill med en riktigt 3-års lagrad Parmigiano-Reggiano - det funkar bra med en yngre variant - men är valfritt.

4 portioner parmesanröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 250 gram färskost naturell ex. Kesella, Philadelphia
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Riv osten fint.
  2. Blanda med färskosten i en skål.
  3. Parmesanröran kan förberedas i god tid och låt gärna stå kallt och få smak.
  4. Kall parmesanröra är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt kulinarisk kock och måltidskreatör från Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer