Kall Parmesanröra

Introduktion och förberedelse

Kall parmesanröra eller parmesancrème är färskost, kvarg eller kesella blandat med finriven parmesanost.

En enkel men god röra, sås eller crème som smakar bra till det mesta som kött, grönsaker, grillat, kyckling, till buffé osv.

Jag hade röran till denna rätt med kyckling.

Val av parmesan

Parmesan finns som yngre eller mer vällagrade varianter. Riktigt smakrik är 3-års lagrad äkta Parmigiano-Reggiano.

Varianter

  • Istället för Kesella kan du ta annan naturell kvarg eller färskost som mascarpone.
  • Istället för parmesan kan du ta Grana Padano som är mycket lik i stil och smak samt mycket prisvärd men från grannbyn.

4 portioner parmesanröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 250 gram färskost naturell ex. Kesella, Philadelphia
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Riv osten fint.
  2. Blanda med färskosten i en skål.
  3. Parmesanröran kan förberedas i god tid och låt gärna stå kallt och få smak.
  4. Kall parmesanröra är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 326 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-17