Parmesansnurror, ostsnurror eller pestosnurror

Introduktion och förberedelse

Parmesansnurror, ostsnurror eller pestosnurror. Goda drinktilltugg till fördrink som är enkla att göra med färdig smördeg, riven parmesanost och pesto.

Kan förberedas

Snurrorna kan du förbereda och plocka fram från frysen så att det bara är att ta fram, tina lite, skära ut snurror och baka av dem några minuter innan gästerna kommer.

Varianter

Blir också gott med fetaost och hackad spenat. Eller med pesto på soltorkad tomat och ost. Eller tapenade och ost. Eller någon av de andra färdiga tapasrörorna. Eller i pizzastil med tomatpure, ost och salami.

Att dricka till

Gott till parmesansnurrorna är mousserande vin som champagne eller cava, kyld sherry fino, kylt vitt vin som chardonnay, kall öl, bål eller annan fördrink.

8 portioner drinktilltugg, ca 4 var, ca 33 st snurror

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 smördegsplattor, 10x20 cm, 225 gram, tinade
  • 2 dl riven parmesanost eller riven ost av grano padano eller ost med liknande smak och egenskaper.
  • ca 6 msk pesto

Tillagning

  1. Tina smördegsplattorna. Ex. lägg fram dem i kylen nån dag innan.
  2. Kavla ut smördegsplattorna med lite mjöl och kavel till ca 13-24 cm rektanglar.
  3. Blanda riven parmesan med peston.
  4. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
  5. Bred på ostfyllningen på smördegen.
  6. Rulla ihop smördegen från kortsidan.
  7. Lägg rullarna i frysen eller kylen om du önskar tills någon timme innan servering.
  8. När det är dags, ca 1 timme innan gästerna kommer. Se till att smördegsrullen är tinad och ej helt djupfryst. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Skär 0,5 cm tjocka skivor, ca 20 skivor av varje rulle.
  10. Lägg snurrorna på bakplåtspapper eller bakplåt.
  11. Grädda parmesansnurrorna i 17 minuter.
  12. Servera dem ljumma eller avsvalnade rumsvarma. Strö gärna lite flingsalt typ gourmetsalt på.
E-mail
Medel: 3.9 (16 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 65 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-29