Parmesansnurror, ostsnurror eller pestosnurror

Parmesansnurror, ostsnurror eller pestosnurror. Goda drinktilltugg till fördrink som är enkla att göra med färdig smördeg, riven parmesanost och pesto.

Snurrorna kan du förbereda och plocka fram från frysen så att det bara är att ta fram, tina lite, skära ut snurror och baka av dem några minuter innan gästerna kommer.

Blir också gott med fetaost och hackad spenat. Eller med pesto på soltorkad tomat och ost. Eller tapenade och ost. Eller någon av de andra färdiga tapasrörorna. Eller i pizzastil med tomatpure, ost och salami.

Gott till parmesansnurrorna är mousserande vin som champagne eller annan fördrink.

8 portioner drinktilltugg, ca 4 var, ca 33 st snurror

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 3 smördegsplattor, 10x20 cm, 225 gram, tinade
  • 2 dl riven parmesanost eller riven ost av grano padano eller ost med liknande smak och egenskaper.
  • ca 6 msk pesto

Tillagning

  1. Tina smördegsplattorna. Ex. lägg fram dem i kylen nån dag innan.
  2. Kavla ut smördegsplattorna med lite mjöl och kavel till ca 13-24 cm rektanglar.
  3. Blanda riven parmesan med peston.
  4. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
  5. Bred på ostfyllningen på smördegen.
  6. Rulla ihop smördegen från kortsidan.
  7. Lägg rullarna i frysen eller kylen om du önskar tills någon timme innan servering.
  8. När det är dags, ca 1 timme innan gästerna kommer. Se till att smördegsrullen är tinad och ej helt djupfryst. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Skär 0,5 cm tjocka skivor, ca 20 skivor av varje rulle.
  10. Lägg snurrorna på bakplåtspapper eller bakplåt.
  11. Grädda parmesansnurrorna i 17 minuter.
  12. Servera dem ljumma eller avsvalnade rumsvarma. Strö gärna lite flingsalt typ gourmetsalt på.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer