Lennart

Introduktion och förberedelse

Hur du blandar drinken Lennart med päronkonjak Xanté Poire au Cognac, färsk lime, is och toppar med fruktsoda.

Serveringsförslag

  • Passar som läskande drink till grill, mingel, en varm dag, innan middag eller till fest.
  • Serveras i ett hög highball-glas eller liknande.
  • Kan serveras med drinkpinne, lång tsk och paraply.
  • Vidare garneras på enklast vis med 1-3 klyftor lime.
  • Eller piffa till med en skiva lime på tandpetare vikt runt ett rött cocktailbär likt denna Old Fashioned eller gör goda cocktailpinnar med frukt samt lägg i en klyfta lime.

Varianter

  • Du kan ta fruktsoda, 7-up eller Sprite.
  • Lennart är en svensk drink eller cocktail som finns i lite olika varianter med olika mansnamn beroende på spritsort - tar du Absolut Curant istället för päronkonjak kallas drinken Ragnar.
  • En annan liknande drink är Shine som har i rom med citronsmak.
  • Istället för fruktsoda kan du ta Ginger Ale, cider eller Pommac.
  • Gillar du Galliano och Ginger Ale kan du blanda en Havanna Hot Night.
  • Vill du ha en alkoholfri variant så gör du drinken med några dl päronsaft och dubblar mängden limejuice.

Lennart är en svensk drink med Xanté, lime och fruktsoda.
Lennart är en svensk drink med Xanté, lime och fruktsoda. Lättdrucken och uppfriskande med is och färsk lime.

1 Lennart

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 2 cl limejuice
  • 4-6 cl päronkonjak Xanté Poire au Cognac
  • 8-10 isbitar eller krossad is
  • ca 20 cl fruktsoda, 7-up eller Sprite
  • 1-3 klyftor lime till garnering

Tillagning

  1. Skölj lime och dela den. Pressa ur 2 cl limesaft. Skär ut så du har 1-3 klyftor lime till drinken.
  2. Lägg is i ett högt highball-glas eller liknande.
  3. Mät upp päronkonjak och limejuice samt slå i dessa.
  4. Fyll upp med fruktsoda, 7-up eller Sprite. Rör om.
  5. Garnera med 1-3 klyftor lime.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 114 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.