Heta räkor med pasta räkpasta

Heta räkor med pasta. En god räkpasta med chili, vitlök, riven ost, spenat och god pasta som spagetti, tagliatelle eller penne.
Vintips till pasta med heta räkor blir ett fylligt vitt vin ex. Gewurtztraminer från Alsace.
Vill du har mer såsighet tillsätt: 2 dl grädde, creme fraiche eller 1 pkt 400 gram krossade tomater (valfritt)

4 portioner heta räkor med pasta räkpasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 dl skalade räkor eller 1 påse oskalade räkor 500 gram
  • 400 g pasta som spagetti, tagliatelle eller penne
  • 1 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk chili flakes eller två spanska pepparfrukter; eller 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl nyriven parmesanost eller grana padano
  • 0,5 tsk salt
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Skala räkorna om de ej är skalade.
  2. Koka upp vatten till pastan och börja koka pastan enligt paketet, ca 10 minuter.
  3. Häll olivoljan i en kastrull.
  4. Grovhacka räkorna.
  5. Skala och pressa vitlöken samt hacka chilin fint.
  6. Fräs vitlöken och chilin i olivoljan någon minut under omrörning. Ta av från värmen och blanda i räkorna.
  7. Riv ost.
  8. Skölj spenat.
  9. Häll av pastan och blanda med räkorna i olivoljan, salt, spenat samt riven ost.
  10. Pasta med heta räkor är klar att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer