Grönsakswok med tofu

Grönsakswok med tofu och nudlar. Fixa en snabb, god och nyttig vegetarisk wok med wokgrönsaker, gröna sojabönor, snabbnudlar (utan kryddmixen), ägg, soja, vitlök, sesam, torkad svamp och ingefära.

Här har jag valt en fryst grönsakswokmix för det går snabbt.

Men det går såklart utmärkt med valfria färska grönsaker som grovt skuren broccoli, skalad och strimlad morot, bambuskott, vattenskastanj, minimajs och strimlad rödkål samt gröna sojabönor.

Snabbnudlarna kan du byta mot andra nudlar som äggnudlar, sojanudlar eller risnudlar.

4 portioner grönsakswok med tofu

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 paket snabbnudlar à 85 gram valfri smak
  • 3 msk matolja ex. rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 1 tsk chiliflakes eller 1 hackad röd chili
  • 600 gram fryst grönsakswok
  • 250 gram frysta sojabönor
  • 200 gram naturell tofu
  • 2 msk torkad svamp som trattkantareller eller karl-johan
  • 0,75 dl kinesisk soja
  • 2 tsk socker
  • 1 dl ostronsås
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 ägg
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Koka upp vatten till nudlarna.
  2. Skala och pressa vitlök, skala och hacka ingefära samt tillsätt med olja och chili i en wokpanna eller stor stekpanna med höga kanter.
  3. Fräs i någon minut och rör då och då.
  4. Tillsätt grönsakerna, sojabönorna och torkad svamp till woken. Fräs medan du kokar nudlarna.
  5. Lägg nudlarna i kokande vatten i några minuter tills de är mjuka. Använd ej påsen med kryddblandningen. Häll av i ett durkslag.
  6. Skär tofun i tärningar och tillsätt den.
  7. Värm en stekpanna med en msk olja och knäck i äggen. Blanda runt, hacka sönder och gör en slags äggröra.
  8. Tillsätt soja, ostronssås, socker, salt, sesamolja till grönsakerna och rör runt.
  9. Vänd ner nudlarna och äggen i woken eller pannan samt blanda runt. Får det inte plats så ta en stor skål eller bunke.
  10. Smaka av med socker, chili, salt och soja innan servering.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.