Grönkålssoppa med morot
En vegetarisk variant av grönkålssoppa med och morot smaksatt med grädde, vitlök och en aning curry och timjan.
Tillagning
- Skala och hacka löken samt vitlöken och lägg i en stor kastrull med smöret.
- Fräs löken på medelvärme och rör då och då.
- Skölj grönkålen och dra, skär eller klipp av kålen från stjälkarna. Grovhacka grönkålen och tillsätt till löken.
- Skala och strimla morötterna och tillsätt dem.
- Fräs någon minut till och tillsätt timjan, curry, japansk ljus soja samt salt och peppar.
- Rör om och fräs någon minut till.
- Pudra över mjöl och rör om.
- Tillsätt 7 dl vatten i omgångar under omrörning. Höj värmen till max och koka upp.
- Låt grönkålssoppan koka i 25 minuter med lock på medelvärme.
- Innan servering tillsätter du grädden och kokar upp. Smaka av grönkålssoppan med salt, peppar och ev. några droppar tryffelolja samt soja och curry efter smak.
- Servera grönkålssoppan förslagsvis med kokta ägghalvor och gott bröd.
Serveringsförslag
- Servera gärna med kokta ägghalvor i.
- Samt ett gott bröd till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 80 kcal