GI kladdkaka chokladkaka

GI kladdkaka. En kladdkaka med lite lägre glykemiskt index än vanlig chokladkaka.
Lite socker är det i den men inte mycket. Kan ersättas med sötningsmedel.

8 portioner GI kladdkaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 250 g kesella
  • 50 g hackade valnötter
  • 1 dl grädde
  • 100 gram eller en chokladkaka, förslagsvis 60-70% - gärna med mintfyllning typ Green & Blacks organic choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker med elvisp i en bunke.
  3. Blanda dinkelmjöl, kakao och bakpulver i en skål.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
  5. Tillsätt och rör i kesella.
  6. Blanda ned de hackade nötterna.
  7. Baka kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna.
  8. Glasyr: Koka upp grädden.
  9. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. Häll och rör ut den varma grädden till en bredbar röra.
  10. Låt chokladkakan svalna innan glasyren breds på i ett jämnt lager.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Kockens tips på liknande recept:

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat