GI kladdkaka
Introduktion och förberedelse
GI kladdkaka. En kladdkaka med lite lägre glykemiskt index än vanlig kladdkaka.
Toppad med en glasyr av grädde och smält choklad.
Bakad med dinkel. Lite socker är det såklart i kakan men inte så mycket. Kan ersättas med sötningsmedel.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker med elvisp i en bunke.
- Blanda dinkelmjöl, kakao och bakpulver i en skål.
- Rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
- Tillsätt och rör i kesella.
- Blanda ned de hackade nötterna.
- Baka kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Ta ut och låt svalna.
- GLASYR: Koka upp grädden.
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke. Häll och rör ut den varma grädden till en bredbar röra.
- Låt chokladkakan svalna innan glasyren breds på i ett jämnt lager.
Uppskattat näringsvärde per portion: 443 kcal